Top-weekend voor DVS'69

10 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een geslaagd weekend voor DVS’69, waar DVS-1 verraste met de winst op koploper Fiducia en ook DVS-2 deed goede zaken. Ook werden de eerste kampioenen begroet.

Voor aansluiting met de top-3 was winst noodzakelijk voor DVS-1. Koploper Fiducia maakte direct de aspiraties waar (1-3), maar DVS knokte zich al snel terug (4-3). De voorsprong van 7-5 werd door onzorgvuldigheid weggegeven bij rust (7-7). Na rust bleef DVS immer van een minieme voorsprong genieten. Twee gemiste kansen aan DVS-zijde werden door Fiducia niet afgestraft en miste ook twee kansen. Daardoor bleef DVS zicht houden op een stunt. En die kwam er: DVS-coach Beuk wisselde tijdig en dat bleek een gouden greep omdat mede daardoor de winnende viel in de slotminuut. 17-16! Door de winst sluit DVS aan in de top-3 en met nog een speelronde te gaan voor aanvang van de zaalcompetitie lijkt een goede uitgangspositie haalbaar: (OZC-DVS aanvang 15.30 in Rotterdam; tevens de topper Kinderdijk-Korbis)

DVS-2 won de belangrijke wedstrijd tegen Fidicia-2. Weinig doelpunten in het begin (1-1) leidden nog wel tot een 7-5 voorsprong bij rust. DVS behield het initiatief maar Fiducia kwam steeds langszij (12-12). Een zeer sterke slotfase (17-12) bleek voldoende voor de winst; het concentratieverlies van de Ambachters werd niet weer beantwoord met een inhaalslag door de bezoekers (17-15).

DVS A1 verloor de wedstrijd tegen KCC in de eerste helft toen onnodig een grote achterstand ontstond (4-11). Na rust toonde de ploeg van DVS-coach Van Kooten herstel en werden er zelfs meer goals gemaakt dan KCC, maar de achterstand was niet meer in te lopen (13-19). Komend weekend de uitbeurt bij middenmoter Nieuwerker A2: twee goede helften kan leiden tot de eerste winst!

De eerste jeugdkampioenen.
DVS C1 kon het kampioenschap binnen halen met winst bij PKC/SWKGroep C3, dat slechts bij winst op DVS ook daarvoor kon blijven meestrijden. DVS speelde goed en won gemakkelijk: 2-16. De feestvreugde was derhalve enorm door de bereikte ongeslagen status!
Volgende week: de kampioenschappen van C2 en B1.