vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente in nauw contact met sportverenigingen over kunstgrasvelden

6 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Gisteren, woensdag 5 oktober was er media-aandacht voor het gebruik van korrels van rubbergranulaat (type SBR) op kunstgrasvelden. TV-programma Zembla onderzocht het gebruik en de eventuele gezondheidsrisico's van die korrels.

In die uitzending werd ook Hendrik-Ido-Ambacht genoemd, omdat we kort na het aanleggen van een nieuw kunstgrasveld in 2010 de SBR-korrels vervingen voor een ander type korrel. Dat gebeurde naar aanleiding van klachten over de geur van het kunstgrasveld. De GGD onderzocht de korrels en concludeerde dat er geen aantoonbare gezondheidsrisico's zijn. Daarom zijn in 2015 op twee Ambachtse sportvelden korrels van het type SBR gebruikt, namelijk bij IFC en bij ASWH.

Verder onderzoek
Het RIVM onderzocht rubbergranulaat in 2008. De KNVB en de VNG wil dat er nieuw onderzoek uitgevoerd wordt, omdat er getwijfeld wordt over de conclusies van eerdere onderzoeken naar de gezondheidsrisico's.

Wat doet de gemeente?
We volgen de ontwikkelingen goed en sluiten ons aan bij de oproep tot gedegen, landelijk uitgevoerd, onderzoek. Als de resultaten van dat onderzoek om maatregelen vragen, dan nemen we die en voeren we die uit. Hiernaast staan wj in nauw contact met de betrokken sportverenigingen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt u die vinden op de website van de KNVB. Natuurlijk kunt u ook met de gemeente bellen: 14 078.

Lees meer over:

KNVB sportvelden kunstgras ifc aswh
Deel dit bericht met je vrienden!