Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ambachtse en Papendrechtse wielrenners fietsen Pyreneeën Challenge voor Ride4Kids'
05sep 2016

Ambachtse en Papendrechtse wielrenners fietsen Pyreneeën Challenge voor Ride4Kids

HENDRIK-IDO-AMBACHT / PAPENDRECHT - Van 14 tot 16 september 2016 doet KT-Vision CharityCycling mee aan de Pyreneeën Challenge 2016 van Stichting Ride4Kids. KT-Vision CharityCycling bestaat uit de 5 Ambachtse fietsers Reinier Platschorre, Marco Rietveld, Jan van der Giessen, Jaap-Willem Platschorre, Henri Hafkamp, en Jan de Leede uit Papendrecht. Zij worden ondersteund door Adriaan Pon. Ride4Kids zet zich in voor kinderen met stofwisselingsziekte. Iedere week worden, alleen al in Nederland, 1 à 2 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Van deze kinderen sterft 50% voor de leeftijd van 10 jaar, 70% wordt nooit volwassen.

De Pyreneeën Challenge is voor Stichting Ride4Kids het belangrijkste evenement om geld in te zamelen. Teamlid Henri heeft in zijn eigen omgeving ervaring met deze ziekte. Zijn jongere zus en zwager hebben een zoontje met deze ziekte. “Na een aanvankelijk goede start vanaf de geboorte bleef onze zoon Floris achter in ontwikkeling. Toen hij vijf maanden was, kwamen we in een medische molen terecht waar al snel over een stofwisselingsziekte werd gesproken,” vertelt Mirjam Mol, moeder van de nu 4-jarige Floris. Na bijna tweeënhalf jaar onderzoek kwam de diagnose. Floris heeft een variant die leidt tot progressieve schade in spieren, hersenen en lever. Floris is meervoudig gehandicapt. Mirjam vervolgt: “Symptomen bij Floris als gevolg van de ziekte zijn het niet kunnen lopen, totaal zorgafhankelijk zijn, moeizaam eten en drinken, niet kunnen praten, epilepsie, zwak op luchtwegen, weinig spierkracht, bewegingsstoornis (ongecontroleerde bewegingen), geen traanproductie, heel prikkelgevoelig en snel moe.” 

Wereldwijd zijn er 25-30 kinderen met deze specifieke vorm van de ziekte. Veel onderzoek en dus geld is noodzakelijk om het verloop van deze ziekte in beeld te krijgen, met inbegrip van behandelmethode en toepasbare medicatie. Dit geldt ook voor andere soortgelijke aandoeningen binnen de groep van energiestofwisselingsziekten. Familie Mol: “We zijn dankbaar dat onze broer, zwager en oom Henri Hafkamp hier een bijdrage aan wil leveren samen met zijn vrienden.”

In 2015 is er EUR 241.000 opgehaald met de Pyreneeën Challenge en dit wil KT-Vision Charity Cycling in 2016 helpen overtreffen bij de 6e editie. Ze zullen door de Franse Pyreneeën fietsen over legendarische bergen met namen als Col du Tourmalet, Col d' Aubisque, Col du Soulor, Cirque de Troumouse en Luz Ardiden. Er zijn dagelijks 2 verschillende routes te kiezen. Op die manier fietsen ze in 3 dagen 250 tot 340 kilometers en ruim 7.500 tot 11.000 hoogtemeters. Afzien voor het goede doel.

Fietsen voor goed doel
De mannen van “Charity Cycling” hopen dat dit een traditie wordt van jarenlang fietsen voor goede doelen. “In 2015 deden we mee met ´Fiets voor een Huis´ op de Galibier in Frankrijk en hebben we met de afdracht van EUR 8.000 voor de financiering van 8 duurzame huizen in Bangladesh gezorgd. Het zou mooi zijn als we het op deze manier kunnen volhouden. Er zijn nu eenmaal veel mensen op de wereld die hulp nodig hebben en wij zijn nog lang niet uit gefietst. Als het aan ons ligt gaan we ieder jaar op zoek naar bedrijven die het mooi vinden om een goed doel te ondersteunen en duizenden kilometers en uren zichtbaar te zijn in onze regio.”

KT-Vision CharityCycling: (v.l.n.r.) Reinier Platschorre, Marco Rietveld, Jan van der Giessen, Jaap-Willem Platschorre, Henri Hafkamp, en uiterst rechts Jan de Leede uit Papendrecht. Zij worden ondersteund door Adriaan PonsDeel dit bericht met je vrienden!