woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Recordaantal kinderen op eerste dag Speelfabriek

12 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Speelfabriek in Hendrik-Ido-Ambacht begint op de eerste maandag altijd met een programma zonder grote extra activiteiten. Op deze dag worden nieuwe medewerkers ingewerkt en kon stichting Vrij Spel wennen aan haar nieuwe locatie.

Er kwamen echter 236 kinderen naar de Speelfabriek. Een aantal ruim boven het daggemiddelde van de afgelopen jaren. Op de eerste maandag kwam het bezoekersaantal nog nooit boven de 200.

Voor half tien stonden de kinderen al voor de deur van de Speelfabriek in Hendrik-Ido-Ambacht. Het was gezellig druk, maar omdat de binnenruimte ruim 2 keer zo groot is kunnen er veel meer kinderen in de Speelfabriek was er meer dan voldoende ruimte. Wethouder van de Velde opende samen met Michael Ameling van stichting Vrij Spel de nieuwe Speelfabriek, door een luchtkussen op te blazen in de sporthal. Het luchtkussen zal alle dagen opgesteld staan in de sporthal.

Voorgaande jaren werd het luchtkussen maar enkele keren opgezet en alleen bij mooi weer. Nu kunnen alle activiteiten altijd doorgaan doordat Gebruik gemaakt wordt van de sporthal. Daarom hoopt Vrij Spel dat meer kinderen de Speelfabriek weten te vinden als het slecht weer is.

Lees meer over:

speelfabriek hoge kade vrij spel
Deel dit bericht met je vrienden!