woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Vrijwilliger aan het woord, deze keer Projectleider Dagverzorging Ria Verleg

1 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Veel mensen zijn na hun pensionering nog zo vitaal en actief dat ze op zoek gaan naar een zinvolle manier om voortaan hun tijd te besteden. Dat is zeker van toepassing op Ria Verleg. Ze runde jarenlang een eigen cateringbedrijf en had daarna een interessante baan bij de politie in Rotterdam.

“Door mijn drukke werkzaamheden heb ik nooit tijd gehad voor hobby’s. Maar thuiszitten is echt mijn ding niet. Ik heb altijd met mensen gewerkt, dat vind ik leuk en wilde ik graag blijven doen. Zodoende ben ik 2 jaar geleden bij de UVV gestart als projectleider van de dagverzorging in Sophiastaete. Mijn taken? Coördineren en de bezetting plannen, intakes met nieuwe vrijwilligers en evaluatiegesprekken voeren om te kijken of alles nog lekker loopt. Daarbij onderhoud ik ook het contact met de vaste medewerkers, het is belangrijk dat wij goed met elkaar samenwerken. Het is een heerlijke baan, echt op mijn lijf geschreven!”, vertelt Ria enthousiast.

Ouderen met een indicatie kunnen van 10.00 tot 16.00 uur terecht bij de dagverzorging in Sophiastaete. Dagelijks gaan er twee of drie vrijwilligers aan de slag met allerlei activiteiten en spelletjes en natuurlijk wordt er gezellig samen koffie gedronken. Tussen de middag genieten de gasten van een warme maaltijd. “Waar het vooral om draait is dat we aandacht hebben voor elkaar, zoveel tijd en moeite hoeft dat niet te kosten. Zelfs als je maar een paar uurtjes hebt, kun je als vrijwilliger iets voor anderen betekenen. En het is natuurlijk erg leuk werk waar we zelf veel plezier in hebben.”   

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens.

Tekst: Heleen Verspille
Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie

Zie ook:

Lees meer over:

sophiastaete vrijwilliger.uvv
Deel dit bericht met je vrienden!