maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Het evenement Speelfabriek gaat vanaf 11 juli weer van start

1 juli 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Stichting Vrij Spel, de organisatie achter de Speelfabriek heeft weer een leuk programma samengesteld. In de weken 11 t/m 15 juli, 18 t/m 22 juli en 8 t/m 12 augustus is de Speelfabriek geopend van half tien tot half vier. Een toegangskaartje kost slechts € 2,50 en wie een weekkaart koopt betaald slechts € 10,=. Alle kinderen die in Hendrik-Ido-Ambacht op school zitten krijgen via hun school een programmaboekje. Wie niet in Ambacht op school zit kan een boekje halen bij Plus Volgerlanden in winkelcentrum Hoogambacht.

Toch is de speelfabriek anders dan voorgaande jaren, want het evenement is verhuisd. Vanaf dit jaar moet je naar sporthal de Ridderhal, Hoge Kade 60. De nieuwe Speelfabriek bestaat uit 3 ruimtes, namelijk een knutselruimte, een workshopruimte en een sporthal. Er staan dagelijks 20 vrijwilligers klaar om de kinderen te begeleiden bij 4 nieuwe knutselactiviteiten en sport- en spelactiviteiten. Natuurlijk blijft het mogelijk om buiten te spelen, het enige verschil is dat het buitenterrein nu bereikbaar is via de achterdeur van de sporthal. Ook met slecht weer is er nu dus ruimte voor sport- en spelactiviteiten. Zo zal er bijna alle dagen zal er een springkussen in de sporthal staan.

Er zijn heel veel extra activiteiten. In de eerste week is er een piratenshow en beauty-ochtend op dinsdag 12 juli. Op 13 juli worden gratis foto’s gemaakt door fotograaf Cees van Meerten en is er een cupcakewedstrijd. Donderdag 14 juli is er een Krav Maga workshop en kun je je haren laten invlechten. De week wordt afgesloten met een workshop van Zinge!, kinderbingo en Hi5 knotsenhockey. Nieuw dit jaar is dat er bijna dagelijks een workshop is, hiervoor moet meestal extra betaald worden. Op www.speelfabriek.tk staat een overzicht van de workshops en wat ze kosten. Voor de workshops zijn een beperkt aantal kaartjes beschikbaar, dus kom op tijd.

Op de vernieuwde website www.speelfabriek.tk staan de laatste wijzigingen in het programma en hier kun je je ook opgeven voor het kinderkamp. Van 16 t/m 18 augustus is er een echt boevenkamp. Laat je insluiten in de leukste gevangenis van heel Nederland, waar alle gevangenen in een tent mogen slapen en vaak een luchtje mogen scheppen. Het boevenkamp vindt plaats in het Baxpark in Hendrik-Ido-Ambacht en kost slechts € 30,=.

De Speelfabriek is er voor alle kinderen, alleen bij kinderen onder de 5 jaar moet een volwassen begeleider aanwezig blijven. Stichting Vrij Spel is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Via de website kunt u zich aanmelden. Kinderen van vrijwilligers hebben gratis toegang tot de Speelfabriek.

Lees meer over:

workshop speelfabriek hoge kade
Deel dit bericht met je vrienden!