zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Dubbele gevoelens bij DVS

30 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Feest-en teleurstellende gevoelens bij DVS. Op de laatste speeldag waren er diverse huldigingen van kampioensteams maar kwam aan het einde van de feestdag het vlaggenschip een doelpunt tekort om op eigen kracht handhaving in de eerste klasse te realiseren. Maar er is nog kans omdat concurrent Korbatjo ook een steek liet vallen.

Tegen gekroond kampioen Fiks had DVS op papier de zwaarste opgave, temeer mede-strijders om degradatie, ONDO en Korbatjo tegen mindere tegenstanders aan traden.

DVS had een prima start op het warme Ambachtse sportpark Schildman. DVS toonde zich gelijkwaardig aan de ploeg uit Oegstgeest en wist na een 3-1 voorsprong met een 5-4 voorsprong de rust in te gaan. DVS hield prima het initiatief maar na tien minuten bleek Fiks scherper: 8-9. In deze fase van de wedstrijd moest DVS volgen maar ondanks de 10-12 wist de ploeg van DVS-coach Beuk zich terug te knokken :12-12. Twee cruciale momenten volgden: bij 12-13 miste DVS een strafworp en kreeg Fiks een onterechte strafworp, die wel benut werd.

DVS toonde opnieuw veerkracht en wist op 14-14 te komen. De bezoekers scoorden in de slotfase weer van afstand en ondanks verwoede pogingen in een heus slotoffensief viel de “verlossende” treffer voor DVS dit keer net niet, waardoor de 14-15 nederlaag een feit was. Een half uur na de wedstrijd werden de gevolgen van dit nipte verlies pas echt duidelijk: rode vaandeldrager ONDO had gewonnen bij Albatros, waardoor de goede buren de Ambachters een slechte dienst bewezen. Dat Korbatjo ook had verloren was slechts een pleister op de wonde: beide ploegen eindigen gelijk- doelsaldo of onderling resultaat blijken niet beslissend-.

DVS moet in een onderling duel nu met Korbatjo uit gaan maken wie er op de voorlaatste plaats eindigt. Vervolgens gaan er meerdere ploegen die op de voorlaatste eindigden dan uitmaken wie er ook volgende seizoen in de eerste klasse mogen aantreden. De wedstrijden zullen op neutraal terrein gespeeld worden dus houdt u de DVS-internet site in de gaten voor de planning.

Kampioenenbal
DVS F-1 was al kampioen maar werden bij de “thuishuldiging” getrakteerd op een bezoekje van de Ambachtse burgemeester Heijkoop. DVS F-2 kan ook nog kampioen worden waardoor deze succesvolle nieuwe generatie DVS-jeugdspelers het kampioenenbal nog completer kunnen maken.

De sportieve meiden van DVS-E1 gaan zelfs – ondanks het tweede puntverlies- na hun behaalde kampioenschap in de eerste klasse spelen volgend seizoen.

DVS-3, dat vurig hoopt dat sportieve dames het team komen aanvullen, werden ook kampioen bij Merwede. Er werd met met 7-16 gewonnen.

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!