zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Buiten de lijnen op De Meander

30 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Tijdens de workshops schilderen worden de oudere kinderen van de buitenschoolse opvang van christelijk kindcentrum De Meander van PIT kinderopvang & onderwijs aangemoedigd om vooral ook buiten de lijnen aan de slag te gaan. Ze kiezen en mengen zelf de verfkleuren en laten zich leiden door de vormen van de materialen die ze gebruiken. Niet voor niets is het thema van de workshops ‘out of the box’.

Tim (8) gaat vier dagen per week naar de bso van De Meander en is helemaal enthousiast over de workshops. Die worden gegeven door de Ambachtse kunstenares Mariëtte Bloem. “Ze vertelde eerst een verhaal over Mondriaan, een beroemde Nederlandse schilder. Hij maakte met vlakken en rood, geel en blauw nieuwe kunst. Toen mochten we zelf gaan schilderen. Ik vind het heel leuk, net als de bootcamps die we pas kregen. Wat ik het leukst vind? Ik kan echt niet kiezen. Als er geen bijzondere activiteiten zijn, ga ik het liefst met de step naar buiten of een boek lezen, lekker op de bank. Er zijn hier veel boeken om uit te kiezen. Of ik nog een wens heb? Ik zou het leuk vinden als de jongens die ook naar de bso gaan meer dagen zouden komen en dat er sowieso meer jongens naar de bso gaan.”

Lees meer over:

bso meander. schilderen
Deel dit bericht met je vrienden!