zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Spanning loopt op voor DVS

23 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS-1 leed een niet verwachte uitnederlaag tegen “rode lantaarndrager” ONDO en moet in de laatste wedstrijd schitteren voor lijfsbehoud. DVS-2 haalde het gewenste wedstrijdpunt en werd kampioen.

DVS-1 kon alleen in de beginfase gelijke red houden met ONDO, maar daarna schoot de thuisploeg - die voor haar laatste kans vocht- met scherp: 8-2. De Ambachters toonden veerkracht en vochten zich terug, maar bij rust keek de ploeg van DVS-coach Beuk alsnog tegen een achterstand van vijf goals aan. Na rust kende DVS een scherpe fase maar weer wist de ploeg uit ‘s-Gravenzande die aanval te pareren. Het verschil liep zelfs op tot acht goals en dat bleek teveel voor de DVS, die een flink pak slaag incasseerde (25-16) en ONDO terug in het zadel hielp in de strijd om degradatie.

In de poule verloor laagvlieger Korbatjo eveneens, waardoor in de laatste speelronde komende zaterdag de beslissing gaat vallen. Als DVS het thuisduel wint van gekroond kampioen Fiks, dan is het in veilige haven. Als DVS punten morst en de concurrentie niet, dan kan DVS alsnog direct degraderen of zelfs een beslissingswedstrijd ten deel vallen. Dus 28 mei 2016: DVS-Fiks; sportpark Schildman, aanvang 15.30 uur. Komt dat zien.

DVS-2 had nog een punt nodig om kampioen te worden. In Delft moest de ploeg van DVS-coach Hartendorp zich bewijzen tegen de nummer drie, Excelsior-3. De thuisploeg wilde de beoogde kampioen wel eens beetje lichten en pakte brutaal de voorsprong (2-1).

Daarna kwam DVS in het vertrouwde spel en “ging erop en erover” tot een 5-11 voorsprong bij rust. De thuisploeg drong nog wel aan, vergat te scoren, en wist DVS niet meer uit het evenwicht te brengen. Een welverdiende 8-17 overwinning en in navolging van het zaalkampioenschap gaat DVS nu in beide competities tweede klasse spelen.

DVS-F1 is al kampioen
Ook de jongste jeugd deed van zich spreken. DVS F pakte de benodigde punten in de wedstrijd tegen ELKV/ Zevenbergen (liefst 1-17 winst) en kan niet meer ingehaald worden door de andere ploegen.

Komende zaterdag speelt F1 de laatste wedstrijd waarin geprobeerd wordt ongeslagen kampioen te worden: bij de kantine van DVS, aanvang 10.30

Voor de vroege vogels: ook DVS-E1 en DVS F2 maken nog kans om kampioen te worden! Ook zij spelen thuis: 09.30 op sportpark Schilman.

DVS F1 kampioen! (foto: DVS‘69)

Lees meer over:

kampioen korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!