zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

De Bron winnaar van regionale schoolzwemwedstrijd

23 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdag 21 mei werden in het Sterrenbad in Wassenaar de regionale (provinciale) schoolzwemwedstrijden georganiseerd. Basisschool De Bron was daar met twee teams vertegenwoordigd, dit omdat de teams eerder, tijdens de lokale wedstrijd in zwembad de Hoge Devel, beslag hadden gelegd op de twee eerste plekken. En ook deze wedstrijd werd weer een feest voor ruim honderd kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s en vrienden. De goed georganiseerde middag bestond uit een teamestafette, individuele wedstrijden ( vrije slag en rugslag) en eindigde met een ludieke estafette, die overigens niet meetelde voor het uiteindelijke resultaat.

De teams van De Bron stelden weer niet teleur. De Bron 2 (met Amber Vanlerberghe, Amelie Helmink, Jaylin vd Linden, Kira van der Steen, Niels van Oord en Dillon vd Berg) eindigde in een deelnemersveld van 18 ploegen op een keurige 9 e plaats. Hiermee eindigde het helaas wel voor dit team, want alleen de eerste drie mochten door naar het Nederlands schoolzwemkampioenschap. En bij die eerste drie ploegen zat wel de Bron 1. Dit team met Daniël Stok, Mila Verwijs, Thom Veldhoen, Leyla Oversluizen en Asha en Tygo van Lobberegt werd zeer knap regiokampioen, door onder meer de Nederlands kampioen van 2015 voor te blijven.

De wedstrijdzwemmers van deze ploeg (Daniel, Leyla en Asha) deden wat er van hen mocht worden verwacht (en dat moet je toch ook altijd maar weer waarmaken), maar vooral het feit dat de niet zwemmers (Mila, Thom en Tygo) zeer sterk presteerden en diverse wedstrijden wonnen, zorgden voor deze prachtige prestatie. Dit team zal nu op 18 juni in Veenendaal gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap met mogelijk als prijs een nog grotere beker dan die van afgelopen zaterdag

Lees meer over:

zwemmen schoolzwemmen de bron
Deel dit bericht met je vrienden!