zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Geslaagde SGP jongerenavond in de brandweerkazerne

23 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De SGP-afdeling Hendrik-Ido- Ambacht organiseerde voor jongeren een veiligheidsavond in de brandweerkazerne. Op woensdagavond 18 mei mochten jongeren zelf aan de slag en spraken burgemeester Heijkoop en een SGP-ChristenUnie raadslid, Jeroen van der Laan, over hun rol rondom de veiligheid in Ambacht.

De SGP organiseerde speciaal voor jongeren een veiligheidsavond in samenwerking met de burgemeester, ambulancedienst, politie en de Ambachtse brandweer. Tijdens deze avond gingen de aanwezige jongeren in verschillende activiteitenrondes actief aan de slag met het oplossen van verschillende veiligheidscasussen. Zo moest er een verongelukte auto opengeknipt worden en kon men ervaren hoe het is om in een brandend huis vol rook je voort te bewegen. Een team van de politie gaf tekst en uitleg over hun veiligheidstaken in Ambacht.

Jan Maaskant, veiligheidsadviseur van de gemeente, gaf een presentatie over het thema ‘creatief omgaan met veiligheid’. Hij vertelde hoe de betrokken partijen bij de aanleg van de Sophiapolder op een creatieve wijze de veiligheid van bezoekers kunnen waarborgen. Daarnaast konden bezoekers ook reanimeren. De aanwezige ambulancebroeders vertelde over hun ervaringen en gaven een korte reanimatiecursus.

Lees meer over:

jongeren brandweer sgp
Deel dit bericht met je vrienden!