vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Innovatief jacht in Mercedes Benz stijl met revolutionair dek

12 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Silver Arrows Marine en Mercedes-Benz Style hebben het eerste resultaat van hun unieke samenwerking gelanceerd: de Arrow460-Granturismo, een luxe motorjacht met dezelfde dynamiek en puurheid van ontwerp als de automodellen van Mercedes-Benz. Een innovatief jacht als dit vraagt om een uniek en revolutionair dek: Esthec®. Dit composietdek combineert functionele voordelen met oneindige mogelijkheden om te personaliseren door middel van kleur, patronen en speciale effecten. Zo geeft Esthec® de vormgeving van jachten nieuw elan door ontwerpers te bevrijden van de beperkingen van het traditionele teak.

Voor de onthulling van de Arrow460-Granturismo aan de Côte d’Azur deed zich de perfecte gelegenheid voor: de lancering van de Mercedes-Benz S-klasse Cabriolet, waardoor de unieke samenwerking tussen Silver Arrows Marine en Mercedes-Benz Style werd onderstreept. Met haar lange voordek, de vloeiende, gewelfde daklijn en licht aflopende achtersteven, vertoont de Arrow460-Granturismo duidelijke overeenkomsten met de nieuwe generatie luxeauto’s van Mercedes-Benz. Eerder lanceerde Mercedes-Benz Style samen met Airbus Helicopters een luxe helikopter. Ontwerpers van Mercedes-Benz ontwierpen het interieur dat opvalt door zijn zeer flexibele indeling en de buitengewone kwaliteit van de materialen.

Prestaties en luxe op het water
Net als in een luxeauto, kunnen de zijramen met één druk op de knop worden geopend, maar ook de grote ‘voorruit’ kan zo worden bediend. De ruit komt omhoog en zorgt boven voor bescherming tegen uv-straling terwijl er binnen een zeebriesje door de eet- en loungeruimte trekt. Andere innovatieve bijzonderheden, en primeurs in deze klasse, zijn onder andere een uitschuifbaar ‘terras aan zee’ in het achterschip, een ingebouwd zonnedek en een cockpit met dubbele stuurpositie.

De 14 meter lange Arrow460-Granturismo tilt een dag varen naar een hoger niveau. Doordat de binnen- en buitenruimtes in elkaar overlopen, biedt het jacht de voordelen van zowel de traditionele kajuitboot als een open boot. Met ruimte voor maximaal 10 passagiers leent het jacht zich uitstekend voor dagtochten met gasten en aan het einde van de dag kan de kajuit desgewenst worden veranderd in een zeer comfortabel slaapvertrek voor twee personen.

Oneindige veelzijdigheid
Een innovatief jacht vraagt om het meest innovatieve dekmateriaal. Silver Arrows Marine en Mercedes-Benz Style hebben gekozen voor de strakke, naadloze dekafwerking van Esthec® als het duurzame en lichtgewicht alternatief voor andere dekmaterialen. Het materiaal is gemakkelijk te onderhouden en behoudt jarenlang zijn kleur.

Maar voor Silver Arrows Marine en Mercedes-Benz Style tellen niet alleen de functionele voordelen zoals slijtvastheid, scheurbestendigheid en onderhoudsgemak. De unieke aantrekkingskracht van Esthec® ligt in zijn bijna eindeloze veelzijdigheid als het om kleur en ontwerp gaat. Het composietmateriaal van Esthec® stelt ontwerpers in staat om luxe jachten zoals de Arrow460-Granturismo een compleet nieuwe uitstraling te geven. Bijna alle kleuren zijn beschikbaar, uni of gemêleerd. Bovendien kunnen er patronen worden gecreëerd en speciale effecten worden toegevoegd.

Bij de Arrow460-Granturismo resulteert deze vrijheid in een uiterlijk en gevoel dat perfect aansluit bij de met de jacht ingeslagen koers van nieuwe luxe. Silver Arrows Marine en Mercedes-Benz Style kozen voor een subtiel patroon en maakten zo gebruik van de oneindige mogelijkheden die Esthec® biedt om het dek te naar wens vorm te geven. Het 3D-patroon werd speciaal ontworpen in een van de vijf designcentra die Mercedes-Benz Style wereldwijd heeft. Met zijn luxueuze uitstraling is dit Esthec® dek de perfecte keus voor de Arrow460-Granturismo.

Het bedrijf Esthec is gevestigd aan de Nijverheidsweg 37 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer over:

nijverheidsweg esthec
Deel dit bericht met je vrienden!