zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuwe samenstelling voor SGP-ChristenUnie fractie

10 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Als gevolg van het vertrek van het langstzittende raadslid van de fractie (Willem Schneider) is de samenstelling van de SGP-ChristenUnie Hendrik-Ido- Ambacht gewijzigd.

Leo Platschorre: “De fractie bestaat ook nu weer uit gedreven mensen met een mix aan politieke-en bestuurlijke ervaring en goede contacten binnen onze mooie gemeente. Samen gaan we voor één ambitie met een knipoog naar de naam van ons dorp: Handhaven Identiteit van Ambacht.”

Willem Schneider heeft twintig jaar deel uit gemaakt van de fractie van de SGP-ChristenUnie. In deze tijd heeft hij zich vooral bezig gehouden met onderwerpen binnen het sociale domein. Enige tijd geleden heeft hij aangegeven als raadslid te stoppen en afgelopen maandag heeft hij afscheid genomen van de gemeenteraad. Voor zijn jarenlange inbreng is hij benoemd als lid in de orde van Oranje Nassau en werden hem de bijbehorende versierselen door de burgemeester opgespeld. In zijn plaats is Bart van Ginkel benoemd.

Deze geboren Ambachter is sinds 2006 actief in de politiek en hij is al eerder raadslid geweest. Hij is 52 jaar en werkzaam binnen de IT-sector als applicatiebeheerder bij scheepsbouwer Koninklijke IHC in Kinderdijk. Bart is afgelopen maandag beëdigd als raadslid.

Daarnaast heeft de fractie Martine Kamphuis voorgedragen als burgerraadslid voor de commissie Welzijn, Onderwijs en Sociale Zaken. Met ingang van heden is zij benoemd tot commissielid. Martine is 38 jaar en zij heeft diverse managementfuncties in de zorg vervuld. Als laatste is Johan Scheurwater toegetreden tot de fractie als fractievolger. Hij maakt op deze wijze kennis met het politieke vak.

De fractie van de SGP-ChristenUnie gaat het tweede deel van deze periode verder in een nieuwe samenstelling. Van rechts naar links op bovenstaande foto: Johan Scheurwater, Peter Boudewijn, Erik van Hartingsveldt, Leo Platschorre, Bart van Ginkel, Martine Kamphuis, Cees Timmers en Jeroen van der Laan.

Deel dit bericht met je vrienden!