zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS begroet de eerste Kampioen

9 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS A1 heeft de titel in de 2 e klasse overtuigend behaald met een overwinning in “dubbele cijfers”. DVS-2 won het belangrijke duel met RWA-2 en kan het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan. Tegen Albatros had DVS-1 lang zicht op meer maar verloor het alsnog (lees hieronder meer…)

DVS-coach Beuk moest improviseren in zijn opstelling en dat bracht dit keer niet het gewenste resulaat. DVS, dat in de strijd tegen degradatie bonuspunten had kunnen gebruiken tegen buurtgenoot Albatros, had wel lang uitzicht op meer. Zeker na de 8-9 ruststand, liet DVS de tanden zien door direct 9-9 te maken. Hoewel Albatros e(weer) en strafworp miste, profiteerde DVS niet direct. Hoewel na 9-11 nog wel gelijk werd gemaakt, liep de ploeg uit Zwijndrecht toch weer uit naar 11-15. DVS miste twee cruciale kansen maar kon vlak voor het einde de schade toch nog beperken: 13-16. In de strijd onderin de poule, verloren DVS concurrenten Korbatjo en ONDO eveneens; komende week is DVS-dat bekend maakte dat oud-DVS speelster (nu Nieuwerkerk) Elianne de Roon de selectie komt versterken-, vrij van competitieverplichtingen, en dan op 21 mei volgt het cruciale uitduel met ONDO in ’s-Gravenzande (aanvang 15.30 uur).

Als koploper was DVS-2 vanaf het begin nog niet geheel bij de les tegen runner-up RWA-3. Na de 0-1 en 2-2 toonde DVS zich al snel de betere en liep het uit naar een 8-3 ruststand. Na rust werd de voorsprong nog zelfs uitgebouwd naar de 14-7 eindstand. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft DVS nu vier punten voorsprong op datzelfde RWA en daarbij ook Excelsior-3. Na een week vrij volgt dan op 21 mei het uitduel bij Excelsior (aanvang 12.30 in Delft)

DVS A1 ontving Juliana, de ploeg die DVS als enige nog kan afhouden van de titel. De ploeg uit Oud-Gastel konden geen compleet team op de been brengen, waardoor de “belangrijkste wedstrijd van het seizoen” geen spannende meer was. Het overtal van DVS werd eenvoudig uitgebuit met een klinkende 20-4 overwinning, met promotie naar de eerste klasse tot gevolg! Op 21 mei volgt nog een uitduel met Tjoba. DVS bedankt haar sponsors Ford Wensveen en Sportpoint H.I.Ambacht, dat de komende zes jaar exclusief de trainingspakken voor de gehele vereniging verzorgd!

,

Lees meer over:

korfbal dvs albatros
Deel dit bericht met je vrienden!