zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

De Meander kinderopvang en onderwijs vanuit een organisatie

9 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op De Meander van PIT kinderopvang & onderwijs kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar spelen, leren en zich ontwikkelen aan de hand van een doorlopende ontwikkelingslijn. Op 1 februari jongstleden ging dit eerste kindcentrum van Hendrik-Ido-Ambacht van start. Roos en Fleur, de dochters van Frank en Gerda Prinsen, gaan naar christelijk kindcentrum De Meander.

“Toen Roos 3 jaar was, zijn we ons gaan oriënteren op het basisonderwijs. Het leek ons prettig als kinderopvang en onderwijs in een gebouw zouden zitten, want er was een tweede kindje op komst. Maar het belangrijkste is dat je weet dat je kinderen in goede handen zijn.

Inmiddels zit Roos in groep 1/2 en gaat Fleur naar het kinderdagverblijf. Ze hebben het enorm naar hun zin en wij vinden het ideaal,” aldus Frank. Op De Meander zijn kinderopvang, onderwijs, ontspanning en ondersteuning op elkaar afgestemd. “Die doorgaande lijn zien we bijvoorbeeld ook bij ons neefje van 3,” vertelt Gerda. “Hij gaat hier naar het kinderdagverblijf, maar is echt toe aan de volgende stap. Dat hebben de pedagogisch medewerkers gezien. Na overleg met zijn ouders hebben ze dat met de leerkrachten van groep 1/2 besproken. Hij gaat daar nu regelmatig heen en doet lekker mee met de kleuters. Dan zie je het voordeel van het werken vanuit één organisatie met één team en één pedagogische en educatieve visie.”

Wat Frank en Gerda ook aanspreekt, is dat hun dochters op het kindcentrum bij elkaar kunnen binnenlopen en elkaar veel zien. “Zo groeien ze samen op. Het is hier kleinschalig met veel aandacht voor de kinderen en hun ontwikkeling. Voor Fleur betekent dit dat er straks geen overstap van kinderopvang naar onderwijs is, dat loopt naadloos door. Op het gebied van ontspanning zijn er veel bijzondere activiteiten. Bijvoorbeeld bootcamp4kids en schilderlessen voor de bso-kinderen en muziek op schoot bij de kleintjes. In de vakantie had Roos een geweldige survivaldag. Ook is het fijn dat zij iedere dinsdag naar de zwem-bso gaat. De Meander sluit echt aan bij de wensen van ouders en kinderen van deze tijd.”

Op de foto: De Meander sluit volgens Gerda en Frank Prinsen echt aan bij de wensen van deze tijd.

Lees meer over:

pit kindcentrum meander
Deel dit bericht met je vrienden!