zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Drie aanhoudingen en luchtdrukwapen na inbraak wegrestaurant

6 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Zowel in de vroege zondagochtend als in de nacht van zondag op maandag kreeg de politie een melding van een inbraak bij een wegrestaurant aan de A16 ter hoogte van Hendrik Ido Ambacht. De tweede keer konden agenten drie verdachten aanhouden. In de auto die mogelijk gebruikt werd bij beide inbraken troffen ze bij nader onderzoek een luchtdrukpistool aan.

De eerste inbraak vond plaats op zondagochtend 1 mei. De daders hadden het toen vermoedelijk voorzien op een sigarettenautomaat. De volgende nacht werd er rond 01.15 uur wederom ingebroken in hetzelfde gebouw.

Wanneer de tweede keer alarm geslagen wordt, is de politie snel ter plaatse. Zij zien drie verdachten wegrennen bij het pand. Na een korte achtervolging, waarbij de verdachte de snelweg rennend oversteekt, kan een agent een 15-jarige jongen uit Sassenheim aanhouden. Twee anderen, mannen van 18 en 19 jaar uit Den Haag, worden gearresteerd in de buurt van het restaurant.

Bewakingsbeelden plaatsen dezelfde auto bij de twee inbraken. Hij is in beslag genomen. Bij nader onderzoek in de wagen vond de politie een luchtdrukpistool. De rol van de verdachten bij de eerste inbraak wordt onderzocht.

Lees meer over:

A16 overval wegrestaurant
Deel dit bericht met je vrienden!