vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Mariette Bloem exposeert in 'Kunst over het Water' in Dordrechts huiskamerrestaurant

2 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / DORDRECHT - In de maand mei Exposeert de Ambachtse kunstenares Mariëtte bloem in Deksels –eten en drinken aan de Steegoversloot 189 in Dordrecht.

Mariëtte Bloem maakt zeer kleurrijke schilderijen van acrylverf.

Wanneer zij schildert, geeft zij haar emoties in kleur, structuur en reliëf op het doek weer. Al schilderend vormt zich dan het schilderij, laag voor laag vanuit haar gevoel. Het is een proces waarin iedere laag iets toevoegt aan de vorige. Op die manier ontstaat er diepte en emotie.

Mariëtte schildert behalve abstract werk, ook portretten. Hierbij schildert zij iemand niet zomaar na, maar probeert de onderhuidse emoties van de persoon op het doek te vangen, zodat het portret gaat leven.

Elk schilderij dat zij maakt, heeft dan ook een diepere betekenis. Het vertelt een verhaal en verbeeldt een emotie, waardoor het schilderij iets bij je losmaakt.

Naast haar schilderwerk, geeft Mariëtte ook schildercursussen en -workshops voor particulieren in haar atelier in H. I. Ambacht.

‘Kunst over het Water’ is een samenwerkingsproject van fotograaf en beeldend kunstenaar Cees van Meerten en de restauranteigenaren Arjan van Tol en Jolanda Baas.

Jolanda en Arjan runnen samen Deksels –eten en drinken aan de Steegoversloot 189 in Dordrecht. In dit gezellige huiskamerrestaurant kun je voor een klein prijsje terecht voor een heerlijke Hollandse pot.

Via ‘Kunst over het Water’ geeft Deksels kunstenaars uit Hendrik-Ido- Ambacht en Zwijndrecht de mogelijkheid om in Dordrecht (‘over het water’) te exposeren. Iedere maand komt een andere kunstenaar aan bod.

De expositie is geopend van woensdag tot en met zondag van 17:00 uur tot 22:00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!