zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

VVD verbijsterd over budgetoverschrijding nieuw zorgpark

2 mei 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De VVD Hendrik-Ido-Ambacht maakt zich grote zorgen over forse budgetoverschrijdingen voor de verplaatsing van het Jeugdspeelpark. De VVD fractie zegt hierover: "De VVD is verbijsterd over de zeer forse budgetoverschrijding voor de nieuwste plannen van het college rondom de verplaatsing van het JeugdSpeelPark (JSP).

Het college heeft al enige tijd geleden besloten om het JSP op de huidige locatie te slopen, om plaats te maken voor een nieuwe school. Hun insteek was om in het recreatiegebied Sandelingen een nieuw Jeugdspeelpark te bouwen, waarbij een zorgcomponent nodig was voor de financiële haalbaarheid.

In de nieuwste plannen van het college is de zorgcomponent een stuk groter geworden, waardoor het JSP eigenlijk een zorgpark wordt, waar ook kinderen kunnen spelen.

De gemeenteraad is bij diverse commissie-, raads- en begrotingsvergaderingen voorgehouden dat de verhuizing van het JSP binnen een budget van 1 miljoen euro uitgevoerd zou worden. Daarnaast zou de eeuwigdurende jaarlijkse erfpacht van € 10.000 afgetrokken worden van de subsidie die het JSP krijgt.

Onze verbazing was dan ook groot toen we in de nieuwste plannen moesten lezen dat het budget met meer dan € 500.000 wordt opgehoogd! En dat, terwijl er nog geen schep de grond in is gegaan.

Daarnaast is ook besloten om de erfpacht, die verhoogd is naar € 15.000 per jaar, niet meer in mindering te brengen op de subsidie.

De VVD hecht zeer aan haar kaderstellende en controlerende rol. Dit is één van de belangrijkste taken van de gemeenteraad. Wij vinden het onbegrijpelijk dat er sinds de vorige begroting, nog maar een half jaar geleden, en zonder dat er nog een schep de grond in is gegaan, er nu dit plan met een dergelijke forse overschrijding ligt." Tot zover de VVD Hendrik-Ido-Ambacht.

Deel dit bericht met je vrienden!