Korfballers van DVS hebben punten nodig

18 april 2016 door Hennie van der Zouw

DVS heeft niet kunnen stunten tegen WION: een verwacht verlies vielen de Ambachters ten deel. Koplopers in hun poule DVS-2 en DVS A1 wonnen hun wedstrijden wel.

Hoewel kampioenskandidaat WION collectief hoger ingeschat werd dan DVS, pakte DVS het initiatief (1-3). Thuisploeg WION maakte haar aspiraties waar en denderde snel over het collectief van DVS-coach Beuk heen (10-4). Het vertrouwen van DVS kreeg na rust een verdere knauw toen WION nog verder wegliep. Pas toen DVS vrijuit geen spelen kwam de spirit terug in de ploeg en naderde het WION nog tot op drie punten. Een verrassing zat er niet in omdat de thuisploeg daar geen gelegenheid voor bood (22-16). In de poule verandert er niet zoveel voor DVS: concurrenten Korbatjo en ONDO verloren eveneens waardoor DVS voorlaatste blijft. Op 23 april ontvangt DVS middenmoter IJsselvogels, waar DVS eerder onnodig ten onder ging. Aanvang op sportpark Schilman:14.30 uur.

DVS zal ook belangstellend uitkijken naar de onderlinge wedstrijd van concurrenten ONDO en Korbatjo.

DVS-2 ondervond geen tegenstand van NIO-2. In Rotterdam leidden de Ambachters tot vijf minuten voor tijd met 0-17, waarna de eretreffer van de Rotterdamse thuisploeg alsnog viel. DVS heeft nog immer twee verliespunten minder dan de concurrentie en blijft voor minimaal twee weken nog koploper. Komend weekend is DVS-2 vrij.

DVS A1 speelde een zeer goede eerste helft tegen KCR A2, ruststand 14-4. De tweede helft werd daardoor saai omdat DVS de inspiratie ontbrak en KCR in deze wedstrijd niet beter kon: 19-7; In de poule blijft DVS onbedreigd koploper met vijf punten voorsprong op de concurrentie. Komend weekend komt laagvlieger Blauw-Wit op bezoek, aanvang 13.45 op sportpark Schildman