DVS stunt bijna tegen Fortis

04 april 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Derde klasser zaalkampioen DVS’69 had afgelopen weekend een slag kunnen slaan in een mogelijk naderende degradatiestrijd. Middenmoter Fortis redde echter ternauwernood het vege lijf in de slotfase. Koploper DVS-2 deed prima zaken tegen Nieuwerkerk-5. DVS won nipt en heeft de achtervolgers nu op twee punten volgen.

Thuisploeg Fortis-1 moest DVS het initiatief laten en DVS kon daardoor steeds een voorsprong pakken. Hoewel Fortis de meeste kansen had, was DVS veel effectiever. De bij rust opgebouwde voorsprong van 6-8 werd nog bijna uitgebreid tot vier, maar in die fase vielen enkele arbitrale beslissingen in het nadeel van DVS. De al eerder in de wedstrijd merkbare onbalans tussen de beide aanvalsvakken van DVS werd in die fase fataal voor de ploeg van DVS-coach Beuk. De scores bleven uit toen het nodig was, en Fortis pakte de eerste voorsprong (17-15). Het gaatje was geslagen en dat gaven de Zeeuwen ook niet meer uit handen, mede omdat DVS de DVS-produktie stokte in de slotfase: 18-22.

Komend weekend komt Korbatjo -dat net als DVS probeert om uit degradatiezorgen te ontsnappen-op bezoek op sportpark Schildman. Aanvang 15.30 uur.

Zaalkampioen DVS-2 wil het kunststukje ook op het veld herhalen en deed direct goede zaken tegen directe concurrent Nieuwerkerk-5, waarvan eerder dit seizoen nog verloren werd. Onder leiding van DVS-coach Hartendorp, die bereid is gevonden de Ambachters door de slotfase van de competitie te leiden , kon DVS de eerste helft nog niet imponeren. Veel kansen werden gemist waardoor de 9-6 achterstand bij rust logisch was. Na rust pakte DVS definitief de voorsprong, en werden de ervaren spelers van de thuisploeg beter in toom gehouden. DVS toonde volwassenheid en pakte de winst: 14-15. Komend weekend komt laagvlieger Korbatjo-2 op bezoek: aanvang 13.45 uur.