vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

ASWH volgend jaar in de KNVB beker

29 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT -  ASWH is er zaterdag in geslaagd om zich te plaatsen voor het toernooi om de KNVB-beker voor volgend seizoen. Wellicht zit er voor de Ambachters dus een herhaling in van de legendarische ontmoetingen met clubs als Ajax, Roda JC, FC Utrecht en Cambuur, waartegen de vereniging in het verleden in dit bekertoernooi uitkwam.

Om zich te plaatsen, diende ASWH de laatste vier van het toernooi om de districtsbeker Zuid I te bereiken. Daarin slaagde de ploeg door te winnen bij Kloetinge. De Zeeuwen zijn altijd een lastige tegenstander, omdat ze een fysiek spelletje spelen en het kleine, hobbelige veld goed voetbal doorgaans onmogelijk maakt. Zaterdag stond er ook nog eens veel wind. Kortom, de nodige ingrediënten voor een lastige middag. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want binnen een kwartier bracht Nick Slotboom ASWH met twee treffers op een comfortabele 0-2 voorsprong. Eerst kopte de twintigjarige Ambachter raak, daarna schoot hij via de paal zijn tweede doelpunt binnen.

In het restant drong Kloetinge echter wel flink aan. De gastheren kregen ook kansen, maar de goed keepende Marvin Nootenboom liet met enkele knappe reddingen zijn talent zien. Slechts één keer was ook hij kansloos, toen Tom Wuyts tien minuten na rust de aansluitingstreffer produceerde.

Verder liet ASWH het niet meer komen. In de halve finale treffen de Ambachters het Dordtse Oranje Wit. Die wedstrijd wordt in april gespeeld. Als bonus zit ASWH in de zomer ook in de koker bij de loting voor de KNVB-beker.

Lees meer over:

voetbal aswh knvb-beker
Deel dit bericht met je vrienden!