vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Zinge Youngsters verrassen met tweede plaats op Nederlandse jeugdpopkoren festival

21 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Dat de zanggroepen van Zinge! met hun optredens een zaal op zijn kop kunnen zetten is in de regio Drechtsteden inmiddels wel bekend. Toch stegen met name de Zinge!-Youngsters afgelopen zondag 13 maart in theater het kruispunt in Barendrecht boven zichzelf uit. Op het allereerste jeugdpopkoren festival van Nederland behaalden zij een heel dik verdiende tweede plaats.

In Theater het Kruispunt in Barendrecht organiseerde Jeugdkoorplan Nederland in samenwerking met Stichting Balk, het allereerste jeugdpopkorenfestival van Nederland.

Tien, aan de hand van ingezonden videofragmenten geselecteerde, zanggroepen uit heel Nederland deden mee.
Zinge! was aanwezig met haar 2 oudste groepen bij dit nationale festival.

Loting had bepaalt dat de 12 tot 14 jarige Zinge!-Youngsters als derde op het festival mochten laten zien en horen wat ze in huis hebben. Na een knallende opening met het nummer ‘Niet weglopen’ van Typhoon kwamen vlot achter elkaar de nummers ‘Stiches', ‘Like I’m gonna loose you’ en ‘Good for You’. Daarna was het tijd om de jury even uit te dagen met het nummer ‘Love Yourself’. De set werd afgesloten met de geweldige mashup van ‘Lean on’ en de hit klassieker ‘I Love Rock and Roll’. De zaal ging daadwerkelijk op zijn kop en stond op de banken.

De, tot dan toe, redelijk strenge jury was vol lof en had werkelijk niet één kritische noot. Esmée Denters werd er ‘heel gelukkig van en kreeg zin om mee te doen’, Hans Cassa roemde de solostemmen en benoemde de enorme hoeveelheid energie en Charly Luske had het zelfs over professioneel niveau. Hij gaf aan dat hij niet had zitten kijken naar act in een talentenshow, maar naar een heus optreden van professioneel samenwerkende zangers.

De Zinge!-Teens hadden op papier de mooiste loting. De groep 15-18 jarige Zingers! waren als zevende aan de beurt. Zij combineerden ook dit optreden weer prachtige ballads met vette beats en lieten hun diversiteit zien door te openen met ‘Done with it van Kensington’. Na ‘See You Again' en ‘Forget You’ was het de beurt aan een nieuw nummer; Een schitterende bewerking van het nummer ‘Mooi’ van Marco Borsato bezorgde de zaal kippenvel. De set werd afgesloten met de dancehit ‘Ten Feet Tall’ van DJ AfroJack en Wrabel.

Ondanks dat zij deze keer net buiten de prijzen vielen gingen ze met een prachtig juryrapport naar huis. De Zinge!-Teens mogen op 28 Mei weer knallen op de Fendert zingt in Zevenbergen, waar zij voor het eerst zullen meedoen aan een festival voor volwassenen.

Inmiddels zijn de Zinge!-Youngsters overspoeld met reacties uit heel Nederland en is het wachten op de video’s van het optreden. Ongetwijfeld zullen deze op Facebook en Youtube weer enorm vaak bekeken worden. Het prachtige jurycommentaar is inmiddels op onze facebooksite terug te zien.

Voor meer informatie of beelden van het festival, volg de website www.zinge.nl of kijk op de Facebook pagina.

Lees meer over:

zinge jeugdpopkoor
Deel dit bericht met je vrienden!