zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Ouders enthousiast over Integraal KindCentrum Bekestein

14 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT -  Sinds begin januari is het Integraal KindCentrum (IKC) Bekestein van start gegaan. De mogelijkheid voor ouders om hun kind vanaf nul jaar tot en met dertien jaar onder één dak alle opvang en educatie te geven. Voor veel ouders bleek deze stap van Kinderopvang Ambacht en openbare basisschool De Bron een schot in de roos. Eén van de ouders, Marit Saers is meer dan tevreden met het nieuwe concept. Als moeder van de 4 jarige Aimée en de acht maanden oude Kian kan Marit zich nog heel goed herinneren wat een stress de oude situatie iedere dag weer gaf.

Voordelen voor ouders
“Nu is er voor de kinderen, maar ook voor de ouders, echt alles onder één dak. Dan bedoel ik de diverse mogelijkheden van voorschoolse en buitenschoolse opvang, kinderopvang, peuterspeelzaal, de unieke mogelijkheid van Siem (het onderwijs aan driejarigen op De Bron) en de doorstroom naar de reguliere basisschool”, vertelt een enthousiaste Marit. “Voor mij als moeder geeft het ook een bepaalde rust. Tot december moest ik Kian ’s morgens vroeg altijd naar een ander gebouw brengen. De oudste moest toen natuurlijk altijd mee. Dat was best een organisatie, zeker als je daarna ook nog fris en fruitig naar je werk wil gaan. In deze nieuwe situatie scheelt dat gauw een half uur per keer”, gaat Marit verder.

Voordelen voor kinderen
Behalve de al geschetste voordelen voor de ouders heeft het ook voor de kinderen grote voordelen. “Vanwege de kleinschaligheid kent iedereen elkaar. Er is een prettige, persoonlijke benadering. En er is een doorgaande lijn van 0 tot 13 jaar”, vertelt Marit. “De kinderen leren elkaar en het gebouw al op jonge leeftijd kennen. Voor de kinderen zijn het dus steeds kleine stapjes die ze hoeven te maken.” “En dat maakt het voor ons als ouders natuurlijk ook weer gemakkelijker.”

Deel dit bericht met je vrienden!