zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Kampioenen DVS gehuldigd

14 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT -  Afgelopen zaterdag was de laatste speelronde van de zaalcompetitie voor DVS, dat voor deze gelegenheid mede door DJ Robbin extra muzikaal en feestelijk werd omlijst. De twee hoofdteams traden als kampioenen aan. Twee jeugdteams D1 en B1 moesten nog vol aan de bak. En kampioen DVS E1, als enige ontbrekend in het thuisschema, mocht nog hun opwachting maken in het feestgedruis  Deze week staan

DVS E1 ontbrak als enige in het thuisprogramma, en mocht zich al een week eerder tot kampioen kronen na winst op Albatros E2. De uitwedstrijd tegen Olympia werd gewonnen (3-10) door de ploeg van coach Isabel Hello, -dat al menig kampioenschip vierde met deze sportieve meiden-  en zo werd de ploeg ongeslagen kampioen met liefst 122 gemaakte doelpunten, een gemiddelde van 12 per wedstrijd.

Kampioen of niet: bij DVS D1 hing het helemaal af van het resultaat van deze laatste wedstrijd. Alleen winst op Merwede D3 zou tellen, anders zou Reeuwijk D1 –dat  DVS volgt op 1 punt-, met de eer aan de haal gaan. Het jeugdteam van coach Marc Verwoert/ Richard Bol hadden veel meer kansen dan Merwede, maar de zenuwen overheersten. Gelukkig voor het talrijk aanwezige Ambachtse publiek vielen de goals met name na rust en mocht DVS zich kampioen noemen.

DVS B1 had een nog spannender scenario: een rechtstreeks duel om het kampioenschap met de nummer twee Kinderdijk B2, dat DVS volgt op een punt. DVS opende geweldig (3-0), waarna de wedstrijd gelijk opging tot 5-3. Echter de ploeg van DVS coaches Dennis Van Kooten/ Christiaan van Alphen, had bij rust een comfortabel verschil gemaakt (10-3). Dat bleek niet beslissend, want ingebrachte wissels bij de bezoekers hadden effect waarna bij 11-10 een spannende fase aanbrak.

Wederom ging het gelijk op, maar enkele afstandschoten van DVS brachten de verlossing: 16-12.

DVS A1- dat vorige week het kampioenschap verspeelde, had geen inspiratie tegen het lager geklaseerde Ijsselvogels: 12-13

DVS -2 dat vorige week kampioen werd, verloor eveneens. Na een gelijkopgaande eerste helft (7-8) werd ondanks de fervente aanmoedigingen vanaf de tribune nipt verloren: 15-16.

Kampioen DVS-1 mocht “het bal sluiten” en deed dat wel op passende wijze. Een incompleet Zaamslag. werd op een 8-0 achterstand gespeeld. De degradant scoorde zelf pas na een kwartier. De ploeg van DVS-coach Chris Beuk raasde door naar 16-4 bij rust, en een score van dertig goals lag in het verschiet. De teller stokte bij 27 goals maar dat maakte de vreugde er niet minder om. Zonder puntverlies kampioen! Het feestje begon al in de Ridderhal met huldigingen voor alle kampioenen. De kampioenen werden getrakteerd op een heuse confetti-regen (zie foto) De festiviteiten werden daarna voortgezet in de gezellige DVS-kantine middels een ouderwets gezellig disco-feest voor jong en oud, onder leiding van DJ Robbin.

Lees meer over:

kampioenen dvs
Deel dit bericht met je vrienden!