zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

SGP afdeling denkt na over Israel

14 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Israël staat in het centrum van de wereld. Veel conflicten draaien om Israël.  Om deze reden dacht de SGP-afdeling na over de toekomst van dit land. Spreker op deze avond was de Israël-kenner ds. J.P. Boiten. De staat Israël, bestaat nog maar relatief kort en is opgericht in 1948. Toch is dit land vaak in het nieuws. Ds. Boiten betoogde eerst dat vanuit verschillende Bijbelgedeelten al voorspeld is dat ‘Israël een lastige steen is voor alle volken’. “Alle omliggende volken verzamelen zich tegen Jeruzalem, maar toch zal Israël blijven bestaat”. De inleider vertelde dat het grootste gedeelte van de Joden in Israël gelooft dat Jezus nog op deze aarde moet komen. Ze verwachten zijn komst ook. “Zo heeft de burgemeester van Jeruzalem  zijn toespraak klaar liggen als Jezus op deze aarde terug komt.”

De SGP afdeling dacht vorige week na over Israël en de ontwikkelingen in het Midden-Oosten. “Moskou haat het Westen, maar niet Israël.”  Rusland wil chaos in Europa. Er speelt veel in het Midden-Oosten. Zo is er een overeenkomst gemaakt met Iran en zijn de sancties opgeheven. “Deze deal met Iran is voor Israël niet best en ze krijgen het hierdoor nog moeilijker. Ook het verdedigen tegen Hezbollah is lastiger geworden door dit verdrag.” De Christelijke Gereformeerde predikant ging uitvoerig in op de rol van Rusland in relatie tot de ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

“Moskou haat het Westen en helpt Assad om aan de macht te blijven. Dit is de grootste oorzaak van de vluchtelingen crisis. Rusland wil bewust chaos in Europa. Poetin heeft echter wel een positieve houding tegenover Israël. “Poetin groeide op in een arme familie. Zijn buren waren Joden en hebben zich altijd vriendelijk opgesteld tegen hem. Decennia later bezocht hij zelfs nog hun begrafenis. Daarnaast opende hij een Joodse school en kocht hij voor een oude schooljuf een appartement in Tell Aviv.”

Ook gaf Boiten aan dat de landelijke SGP zich nog meer mag inzetten voor de staat Israël. Als laatste debatteerden de SGP leden, onder leiding van oud-journalist Piet van de Breevaart, over dit onderwerp.

Lees meer over:

sgp israel
Deel dit bericht met je vrienden!