zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

De Bron wint schoolzwemkampioenschap 2016

11 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Afgelopen woensdag was het weer zover. De jaarlijkse schoolzwemkampioenschappen werden wederom door zwemclub De Devel georganiseerd. Van veel scholen uit Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam hadden zich teams ingeschreven. Het was dan ook een gezellige drukte in zwembad De Hoge Devel.

Nadat alle teams hun individuele wedstrijden en de estafettewedstrijden hadden gezwommen was er nog tijd voor een ludiek onderdeel: estafette met plakje en pionnen. Natuurlijk waren alle kinderen enorm benieuwd naar de uitslag van de wedstrijden. Het was voor de jury best even werk om alle tijden op te tellen en om te zetten in punten.

Maar toen kwam toch het verlossende woord. En wat bleek: het was het eerste team van De Bron uit Hendrik-Ido-Ambacht dat met kop en schouders boven de andere teams uitstak. De zilveren medaille was er voor de kinderen van het tweede team van obs De Bron. Een derde plek ging naar het team van De Develhoek uit Zwijndrecht. De drie kampioenen kunnen zich nu gaan opmaken voor de provinciale finale van de schoolzwemkampioenschappen 2016. Binnenkort mogen de waterratten in het Wassenaarse zwembad aan de slag.

Lees meer over:

zwemmen de bron develhoek
Deel dit bericht met je vrienden!