zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Verven, timmeren of helpen verhuizen tijdens NLdoet: Kom en klus mee

7 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart organiseert het Oranjefonds, samen met organisaties in het hele land, de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Ook organisaties in Hendrik-Ido-Ambacht doen mee en de burgemeester en wethouders steken de handen uit de mouwen.

Heeft u toevallig nog niets in uw agenda staan dat weekend? Dan bent u van harte welkom, want het Oranjefonds zoekt nog vrijwilligers voor een aantal klussen. Heeft u zin om te timmeren, ramen te lappen of te helpen verhuizen? Kijk dan snel op www.nldoet.nl en zoek op ‘Hendrik-Ido-Ambacht’.

Daar kunt u zich opgeven voor één van de klussen bij organisaties in Ambacht.

Op stap
Wethouders Floor van de Velde en Michiel van der Vlies zetten zich allebei in voor de bewoners van Syndion. Deze organisatie ondersteunt mensen met een handicap. Michiel van der Vlies: "Mijn collega Floor van de Velde gaat met de bewoners op stap naar De Kuip in Rotterdam en ik ga de kamers van bewoners aan de Fonteinkruid een mooi kleurtje geven. Prachtig om zo samen met bewoners aan de slag te gaan!" Burgemeester Jan Heijkoop gaat dit jaar zelf niet klussen, maar gaat alle vrijwilligers langs met koeken om hen te bedanken voor hun inzet.

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!