zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Popkoor Zinge uit Ambacht gaat de competitie aan op allereerste Jeugdpopkoren Festival

3 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Na maanden van hard werken staan op 13 maart 10 zanggroepen uit heel Nederland op het podium van theater het Kruispunt in Barendrecht. Iedere zanggroep, bestaande uit jongeren in de leeftijd van 7 tot 19 jaar, heeft tijdens dit te gekke festival 20 minuten podiumtijd om de jury te overtuigen.

Zondag 13 maart 2016 belooft een te gekke dag te worden voor zowel de deelnemers als het publiek. Op deze dag wordt in Theater 'Het Kruispunt' in Barendrecht de eerste Zinge! Open (#ZOI16) gehouden. Voor dit allereerste jeugdpopkoren festival van Nederland zijn naast de 2 oudste groepen van jeugdpopkoor Zinge!, 8 zangroepen door middel van videofragmenten geselecteerd. Samen gaan zij de competitie aan. 

De jury, bestaande uit Charly Luske, Esmée Denters en Hans Cassa, bepaalt welke groep zich, aan het einde van de dag, de beste mag noemen en wie er naar huis gaat met de bekers en waardecheques van 350, 250 of 150 euro aan workshops.

Daarnaast wordt de ZOI wisseltrofee uitgereikt. Deze is voor het opkomend talent; een groep die nog niet in de prijzen valt, maar wel de meeste potentie toont. Naast de winnaar van de ZOI16, is ook deze groep automatisch verzekerd van plaatsing in de eerstvolgende Zinge! Open.

De Zinge! Open 2016 duurt van 12.00 -17.30 uur en wordt georganiseerd door Jeugdkoorplan Nederland in samenwerking met stichting BALK in opdracht van jeugdpopkoor Zinge!. Voor meer informatie over het festival of om kaarten te bestellen kijk op www.zingeopen.nl.

Lees meer over:

zinge jeugdkoor popmuziek
Deel dit bericht met je vrienden!