zondag 28 februari 2021

Alles over Ambacht

Hoopdance op De Wijngaard maakt je op een vrolijke manier sterker

12 februari 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Net als gecertificeerd hoepeldocente Juliette Barzilaij kunnen de kinderen van De Wijngaard er geen genoeg van krijgen: hoopdance. Deze manier van dansen met de hoepel is helemaal hot. Juliette krijgt op maandagmiddag zowel de jongens als meisjes van de buitenschoolse opvang aan het swingen op de muziek met een steeds draaiende hoepel om hun heupen.

“Bij hoopdance gebruik je alle spieren. Zo word je op een vrolijke manier sterker en verbeter je je uithoudingsvermogen. Het is meer dan dansen, er worden ook fitnessoefeningen gedaan met de hoepel. Hoopdance is ook goed voor je balans en oog-handcoördinatie en vergt discipline, doorzettingsvermogen en concentratie,” aldus Marianne Kremer, coördinator bijzondere activiteiten van PIT. “Voor de kinderen maakt dat niet zo veel uit, zij vinden het vooral heel erg leuk om te doen en zijn heel enthousiast.”

Sinds 1 februari biedt PIT kinderopvang & onderwijs op De Wijngaard en De Meander naast christelijk basisonderwijs ook christelijke kinderopvang met een grote variatie aan gratis bijzondere activiteiten. Na hoopdance in februari kunnen de kinderen van De Wijngaard in maart theaterworkshops en in mei kunstlessen volgen op de bso, naast de gebruikelijke sport-, spel- en creatieve onderdelen in de dagprogramma’s van PIT. Zo worden zij gestimuleerd om steeds nieuwe dingen te ontdekken en zich spelenderwijs met veel plezier breed te ontwikkelen.

Op de foto’s: Hoopdance is goed voor je, maar de bso-kinderen van De Wijngaard vinden het vooral heel erg leuk om te doen.

Deel dit bericht met je vrienden!