DVS raast door naar het Kampioenschap

08 februari 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Een geweldige ambiance in de Ambachtse Ridderhal afgelopen zaterdag. In de door D J Robin feestelijk omlijste happening verliep het voorprogramma niet geheel naar wens. DVS-2 verloor onverwacht haar wedstrijd en maakt de strijd om de titel zelf weer spannend. Daarna stelde het Ambachtse vlaggenschip het voorbeeld het won de eigen en daardoor kon de ploeg zich al drie rondes voor het einde ongeslagen kampioen noemen!

Hoewel DVS-1 al meerdere kampioenschappen behaalde, oogde toch wat nerveus bij aanvang. Het gezamenlijk oplopen met de schattige nieuwe DVS F-ploeg was blijkbaar niet ontwapend genoeg. Toch wist DVS na krap vijf minuten “het bal te openen” en liep snel uit naar 3-0. DSO toonde zich geen gewillig slachtoffer en zette de tanden in de wedstrijd. Bij rust was er nog genoeg perspectief voor de ploeg uit Klundert (5-7). Pas twintig minuten na rust kon DVS het verschil groter maken (11-8) en gaf DS Oniet d ekans nog dichterbij te komen. In de laatste vijf minuten vielen nog over en weer de goals, maar het was DVS die figuurlijk de kampioenswedstrijd in stijl afschoot: een raak afstandsschot betekende het einde van de wedstrijd (14-10) en … de start van de feestelijkheden.

DVS-2 en DSO-2 gingen gelijk op. Na een kwart wedstrijd was het 4-4. DSO was scherper in de afronding vlak voor rust (4-6). Vijf minuten na rust leek de ommekeer te komen toen DVS in een kwartier een 6-8 achterstand omboog in een 13-9 voorsprong. Vijf minuten voor tijd kantelde de wedstrijd volledig: DSO wist nog gelijk te maken (14-14) en een afgekeurd DVS doelpunt vlak voor tijd werd beantwoord met een doelpunt van de gastploeg (14-15). In de poule won kampioensconcurrent RWA-2 wel, waardoor het verschil nog een wedstrijdpunt is in DVS-voordeel. Komend weekend speelt de ploeg niet en speelt RWA de lastige uitbeurt bij Nikantes.

Runner-up DVS A1 boekte een verdiende overwinning tegen een lastig Albatros, de huidige nummer drie. Ondanks een zeer zwakke eerste helft werd met name in het begin van de tweede helft toch verschil gemaakt: 17-12. In de poule won koploper KOAG wederom, waardoor DVS nog immer een wedstrijd meer moet winnen dan de ploeg uit Krimpen. Komend weekend: DVS A1-GKV A2 (nr.8) en ACKC A1 (nr.5) – KOAG A1