zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Sloop en nieuwbouw De Tweestroom

18 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Rond 1 februari a.s. start de nieuwbouw van christelijk kindcentrum De Tweestroom aan de Jan Wissenslaan 5 in Hendrik-Ido-Ambacht. Inmiddels is gestart met de sloop van het oude schoolgebouw dat op die locatie staat. Om die sloop te symboliseren ging een aantal kinderen uit verschillende groepen van De Tweestroom aan de slag met hun sloopgereedschap om een handje mee te helpen.

Na een periode van plannen, ontwerpen, vergunningen en alles wat te maken heeft met de voorbereiding van de nieuwbouw is dan eindelijk het echte sloopwerk begonnen. “We kunnen niet wachten tot het slaan van de eerste paal,” aldus directeur onderwijs Conny Valk van christelijk kindcentrum De Tweestroom. “Ondertussen zijn we ook al volop bezig met het ontwerp van het interieur van ons nieuwe kindcentrum. We gaan gebruikmaken van frisse kleuren.”

Kindcentrum De Tweestroom is sinds 1 januari jl. onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs. Het kindcentrum hecht veel waarde aan partnerschap. Dat, in combinatie met die frisse kleuren, is ook terug te zien in het nieuwe logo dat recentelijk is geïntroduceerd. “De Tweestroom staat voor relaties die bij elkaar komen; de 2 is daarbij de verbindende factor en de twee o’s in het hart van het logo staan voor onze kernactiviteit opvang en onderwijs. Ouder & kind, kind & leerkracht, leerkracht & ouder… Met elkaar zorgen wij ervoor dat we op de juiste manier met de stroom meebewegen en een goede invulling geven aan de leukste kinderopvang en inspirerend onderwijs op een christelijke grondslag,” benadrukt Conny Valk.

Maandag 25 januari van 13.30 tot 16.00 uur heeft De Tweestroom open middag op de huidige locatie aan de P.C. Hooftsingel 7. Vanaf 29 februari a.s. biedt christelijk kindcentrum De Tweestroom behalve onderwijs ook PIT kinderopvang.

Christelijk kindcentrum De Tweestroom
Christelijk kindcentrum De Tweestroom biedt met 20 medewerkers christelijk basisonderwijs aan ruim 200 leerlingen. De Tweestroom is samen met De Meander en De Wijngaard een van de 19 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs in Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Ridderkerk. Hier krijgen kinderen in iedere fase van hun leven en op hun eigen niveau de juiste bagage voor een kansrijke toekomst. Zo’n 375 gedreven medewerkers begeleiden hen op een stimulerende wijze bij het opgroeien. Zij doen dit als één team vanuit één visie en één pedagogische en educatieve aanpak. PIT kinderopvang & onderwijs biedt ieder kind wat het nodig heeft om de eigen talenten te ontdekken en te ontplooien met doorlopende ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s waarin de leukste kinderopvang, inspirerend christelijk onderwijs, een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten.

Op de foto: Leerlingen uit verschillende groepen van kindcentrum De Tweestroom gingen aan de slag met hun gereedschap om een handje te helpen bij de sloop van het oude gebouw aan de Jan Wissenslaan in Hendrik-Ido-Ambacht.

Deel dit bericht met je vrienden!