zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS boekt voorspelde winst

18 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen weekend traden de selectieteams van DVS aan tegen op papier mindere tegenstanders. Hoewel concentratieverlies dan altijd op de loer ligt, werd wel in deze wedstrijden de winsten gepakt. DVS-1, nog steeds alleenheerser in klasse 3E, trad aan tegen Olympia dat momenteel voorlaatste staat. In de heen-en tevens openingswedstrijd van de zaalcompetitie bleek Olympia al een maatje te klein voor dit DVS : 27-7 . Ook dit keer was er in Spijkenisse weinig tegenstand van de thuisploeg.

DVS liep snel uit naar 2-7 en kon dit eenvoudig uitbouwen naar de 6-13 ruststand. Na rust toonde DVS, dat het dit keer meer moest hebben van individuele oplevingen dan een hecht collectief, meer wisselvalligheid. Mooie aanvallende spelmomenten wisselden zich af met mindere verdedigende momenten. Het bleek voldoende voor toch nog een grote overwinning: 12-24.

In de poule won volger Triade moeizaam van rode vaandeldrager Zaamslag en verloor DSO een punt van streekgenoot VIOS. Komend weekend komt middenmoter Ventura Sport op bezoek (17.20 uur, Ridderhal). Omdat ook Triade en DSO elkaar treffen kan dit een voortijdige beslissing in de poule betekenen.

Net als in de heenwedstrijd speelde DVS-2 een fysieke wedstrijd tegen Olympia-2, wat met name in de eerste helft de Ambachters parten speelde. Na rust (6-11) waren de Ambachtse kwaliteiten beter zichtbaar en werd er verder uitgelopen naar de 10-20. In de poule won “runner-up” RWA eveneens zodat het verschil met koploper. DVS nog immer twee punten is. Komend weekend komt laagvlieger Ventura Sport-2 op bezoek naar H.I.Ambacht: aanvang 16.05 uur

DVS A1 had het lastig tegen het fysiek spelende ADO. In ’s-Gravendeel kwamen de Ambachters niet los van de stugge Seuters. De bij rust behaalde voorsprong 6-9 kon intact gehouden worden: 9-13. In de poule diende bijna een welkome verrassing aan voor DVS toen Ijsselvogels bijna koploper KOAG vloerde; toch kwam KOAG met de schrik vrij, waardoor DVS nog immer twee punten moet inlopen.

Dat begint dan met een traditioneel leuke wedstrijd tegen laagvlieger Ventura Sport A1. KOAG ontvangt middenmoter Albatros.

Lees meer over:

korfbal dvs ridderhal selectie
Deel dit bericht met je vrienden!