zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Zinge gaat naar Nationaal jeugdpopkoren festival

11 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / DORDRECHT - De 2 oudste groepen van jeugdpopkoor Zinge!, de Zinge!-Youngsters en de Zinge!-Teens, gaan binnenkort de strijd aan met 8 andere zanggroepen uit heel Nederland. Tijdens de Zinge! Open Invitational strijden, op 13 maart 2016, 10 jeugdkoren en/of zangroepen om de eer in theater Het Kruispunt in Barendrecht.

De jury bepaalt wie er met de beker en workshops met een totale waarde van 850,- euro naar huis gaan. Groepen die aan het festival deel wilden nemen hebben videofragmenten ingestuurd om zich te kunnen kwalificeren. Naast de twee groepen van Jeugdpopkoor Zinge! werden, uit alle inzendingen, nog 8 koren en zanggroepen aan de hand van deze videofragmenten geselecteerd. Dit zijn geworden: Bling (Zevenbergen), JeugdPopkoor Ewijk, Sweet-Up (Oud-Beijerland), Loud (Dordrecht), Jeugdpopkoor Shake It (Duiven), De Jump (Utrecht), Jong! (Heerde), Harmonice (Barendrecht). Zinge! kan dus de nodige competitie tijdens deze wedstrijd verwachten. 

Het Festival
De Zinge! Open is het allereerste nationale jeugdpopkorenfestival in Nederland.Jeugdpopkoor Zinge! uit Hendrik-ido-Ambacht heeft alle jeugdpopkoren en/of zanggroepen van Nederland en Vlaanderen uit genodigd voor deze te gekke wedstrijd.

Wie zet het beste optreden op het podium neer? De jury, bestaande uit niemand minder dan Hans Cassa, Esmee Denters en Charly Luske, zal bepalen wie zich aan het einde van de dag de winnaar mag noemen.

In totaal worden ca 200 deelnemers en 500 toeschouwers bij de Zinge! Open verwacht.

De kaartverkoop is inmiddels gestart via theater het Kruispunt in Barendrecht.

Wil je meer weten over jeugdpopkoor Zinge! of ben je nieuwsgierig geworden naar de Zinge!

Open? Kijk dan op www.zinge.nl

Lees meer over:

popkoor zinge teens
Deel dit bericht met je vrienden!