zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Kringloop Habbekrats laat bewoners en cliënten van Yulius bewegen

11 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Kringloopwinkel Habbekrats wil ook iets betekenen voor de mensen in de naaste omgeving. GGZ instelling Yulius in H.I.Ambacht werd daarom verblijdt met 2 professionele Hometrainers. In de instelling in H.I.Ambacht wonen ruim 60 mensen met psychische problemen. Om deze mensen wat ontspanning te bieden waarin ze zich kunnen uiten en aan hun lichaamsbeweging kunnen werken is er een kleine sport ruimte gecreëerd. Deze ruimte is 3 keer per dag een uur geopend, zodat bewoners en ambulante cliënten hier onder begeleiding kunnen sporten. Voor iedereen wordt een apart sportschema gemaakt door de sportinstructeurs in overleg met o.a. de fysiotherapeuten. Om de sportruimte te completeren was er nog de wens om 2 stevige professionele hometrainers te kunnen plaatsen.

Deze wens is dankzij Habbekrats vervuld! Zo draagt Habbekrats indirect bij aan het welzijn van de bewoners en de ambulante cliënten die deze locatie bezoeken. Wilt u ook bijdragen aan het welzijn van uw medemensen? Dat kan op meerdere manieren. Allereerst is er de stichting De Vrienden van Yulius. Deze stichting biedt voorzieningen en activiteiten aan de cliënten van Yulius die niet op een andere manier kunnen worden betaald. Maar u kunt natuurlijk ook terecht bij kringloop Habbekrats aan het Tasveld 11 in H.I.Ambacht. 

Deze kringloop werkt uitsluitend met vrijwilligers en de opbrengst is geheel voor diverse goede doelen. Ze zijn geopend iedere dinsdag van 9-12 uur en van 19-21 uur. U kunt hier terecht voor het aankopen van alle spullen die u bij een kringloop kunt verwachten, maar ook spullen die u niet meer gebruikt kunt u daar inleveren, zodat u op die manier uw steentje bijdraagt! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 06-42326464 (Esther) of 06-26120949 (Mariska)

Fotobijschrift: Bewoners van Yulius op de nieuwe hometrainers omringd door sporttrainers en Habbekrats medewerkers.

Lees meer over:

ggz habbekrats tasveld
Deel dit bericht met je vrienden!