zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Sterke nieuwjaarsstart DVS

11 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Een geweldige opening van het nieuwe jaar voor de selectieteams van DVS. Alle teams wonnen, waarbij een monsterzege van het de hoofdmacht het meest in het oog springt.

Koploper DVS-1 ging op bezoek bij hekkensluiter Zaamslag, dat zelfs fictief op -/-2 wedstrijdpunten staat. Het ongebruikelijke tijdstip van 10.30 in Axel, hinderde DVS slechts in de beginfase, toen de op dat moment gemotiveerde thuisploeg met scherp schoot (4-1). De Ambachters waren niet onder de indruk en trokken  snel de stand weer gelijk, en leken met een comfortabele 6-14 te gaan rusten.

Twee “lose flodders” van de thuisploeg vielen pardoes raak zodat DVS niet geheel tevreden de kleedkamer opzocht (8-14). DVS –coach Beuk stelde aparte doelstellingen voor het tweede bedrijf qua goals voor en tegen. De opzet slaagde. DVS raasde in mum van tijd naar 8-21. Zelfs een doelpuntloze periode van tien minuten hinderde DVS niet om door te razen naar 33 goals! DVS krabbelde zichzelf nog achter de oren: immers, Zaamslag scoorde er uiteindelijk 12, waardoor die ploeg de meeste (twijfelachtige) eer kreeg door in een wedstrijd de meeste goals voor als tegen te krijgen. DVS blijft door dit resultaat fier koploper met vier punten voorsprong op de concurrentie.

Volgende week wordt Spijkenisse bezocht, als Olympia als gastheer optreedt. Aanvang 19.25. DVS-2 speelde een gedegen wedstrijd tegen een matige tegenstander. Voor rust liet DVS zich te veel verrassen op de doorloopbal, waardoor er slechts een klein voordelig verschil bij rust was: 9-12. Na rust werden de verdedigende taken beter uitgevoerd en werd het zelfde aanvallende niveau gehaald: 12-22. In de poule hebben nu alle ploegen zes wedstrijden gespeeld, DVS staat keurig bovenaan me twee punten voorsprong op de concurrentie. Nog steeds op koers voor een vurig gewenst en mogelijk kampioenschap! Komend weekend moet er dan ook gewonnen worden van laagvlieger Olympia-2. Aanvang in Spijkenisse: 18.15 uur

DVS A1 ging sterk van start in de strijd om plek 2 in de poule, tegen IJsselvogels.  Binnen tien minuten was echter de “papieren topper” al van de spanning ontdaan omdat DVS op een veilige 0-5 voorsprong stond en daarna bleef meescoren met de thuisploeg zodat het verschil intact bleef (9-15).

De ploeg van jeugdcoach Van Alphen blijft daardoor op plek twee in de poule, twee punten volgend op KOAG, dat ook haar wedstrijd tegen GKV eenvoudig won. Komend weekend gaat de ploeg op bezoek bij middenmoter ADO. Aanvang 11 uur in ’s-Gravendeel.

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!