Topduels DVS niet altijd top

21 december 2015 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen weekend speelden de selectieteams van DVS duels met als inzet het de handhaving van de (gedeelde) koppositie. En dat was met wisselend succes.

DVS-1 had een op papier  top-affiche voor het duel met Triade, dat als “verrassende runner up” DVS volgde op twee punten. In werkelijkheid was het echter geen “clash” waar het publiek in De Ridderhal op hoopte. DVS had het initiatief (6-2 na tien minuten) en moest alleen alert blijven na een kwartier (7-5). En dat bleef de ploeg van de (geschorste) DVS-coach Beuk dan ook. Mede geholpen door een gemiste strafworp van de bezoekers uit Nieuwpoort stond er vlak voor rust alweer de 10-5 op het scorebord. Een gelijk opgaande reeks doelpunten in vijf minuten leidde tot de 12-8 ruststand. Na rust kon Triade het gat van vier doelpunten niet dichten, en kon DVS onbedreigd de score opvoeren: 22-13. Door dit resultaat mag DVS zich “Winterkampioen” noemen met een florissant uitzicht op het nieuwe jaar. DVS heeft de volle winst na zes wedstrijden en heeft nu een voorsprong van minimaal vier punten op de volgers Ventura Sport, Triade en DSO. De hervatting is op 9 januari a.s. als DVS op bezoek gaat bij hekkensluiter Zaamslag.

DVS-2 had eveneens uitzicht op een goede aanvang van 2016, door directe concurrent RWA-3 op een achterstand van vier verliespunten te zetten. Echter dat mislukte. In een vermakelijk duel gingen de ploegen gelijk op tot aan de rust (8-8). Na rust leek DVS het duel naar de hand te zetten (11-9) maar kon de ploeg uit Rhoon mede door een arbitrale dwaling in het laatste kwart weer aanklampen (12-12). Vijf minuten voor tijd pakte RWA zelfs de voorsprong en kreeg het vlak voor tijd ook een strafworp toegekend, die tot vreugde van het DVS publiek werd gemist! DVS pakte de laatste strohalm , kon de gelijkmaker maken en kwam zowaar met de schrik vrij (14-14). DVS blijft daardoor koploper met twee verliespunten minder dan RWA. Op 9 januari volgt een uitduel met laagvlieger ADO-3.

DVS A1 kwam moeizaam op gang in het rechtstreekse duel met medekoploper KOAG A1 toen het al na tien minuten 0-3 stond. De Ambachtse jeugd toonde veerkracht en na een kwart duel stond het al weer gelijk. Een leuk gelijkopgaand duel ontstond waarbij DVS zelfs twee keer van de kleinst denkbare voorsprong mocht genieten. Echter een gelijke stand bij rust (9-9). Na rust ontstond hetzelfde beeld: KOAG het initiatief (9-11) en DVS in de achtervolging (11-11). Halverwege de tweede helft verloor DVS de scherpte en ging het initiatief terug naar de ploeg uit Krimpen a/d IJssel (13-14). Een spannende slotfase volgde, ontsierd door een rode (!) kaart voor de protesterende coach van KOAG,  maar DVS had niet meer de scherpte om gelijk te maken. Door dit resultaat in de poule zakt DVS pardoes naar plek drie, omdat IJsselvogels ook weer aanhaakt. 2016 belooft dus zinderend aan te vangen, mede omdat DVS haar plek zal proberen te verdedigen in het uitduel met IJsselvogels.