zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Raad van State vernietigt bestemmingsplan Ambachtsezoom

17 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Vandaag, woensdag 16 december heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de beroepen tegen het bestemmingsplan Ambachtsezoom. Volgens de Raad van State is het bestemmingsplan in strijd is met de Verordening Ruimte 2014 van de provincie.

Ambachtsezoom staat niet vermeld in het daarbij behorende Programma ruimte. Daarom heeft de Raad van State het vaststellingsbesluit voor het bestemmingsplan Ambachtsezoom vernietigd. Wethouder Economie André Flach: "Ik ben erg teleurgesteld in deze uitspraak.

Die komt totaal onverwacht. Ook voor de bedrijven die geïnteresseerd zijn, is dit een tegenvaller.” Het college beraadt zich nog op de uitspraak en de mogelijke te nemen vervolgstappen.

Overleg provincie
De gemeente is in het afgelopen jaar met de provincie in overleg geweest op welke wijze zij moet voldoen aan nieuwe bepalingen in de Verordening Ruimte 2014. Daarbij heeft de provincie aangegeven dat het niet nodig is opgenomen te worden in het programma Ruimte. De gemeente is zeer verrast dat de Raad van State bij haar afweging voorbij is gegaan aan het standpunt van de provincie.

Deel dit bericht met je vrienden!