woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Sfeervolle PIT Open Peutermiddag

14 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Donderdag 10 december kwamen er enthousiaste peuters met hun ouders naar de PIT Open Peutermiddag op De Meander. Op 1 februari opent PIT kinderopvang & onderwijs op De Meander - naast een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang - een christelijke peuterspeelgroep.

Tijdens de Open Peutermiddag hebben de kinderen kennisgemaakt met het speelmateriaal en geluisterd naar het verhaal van kerst aan de hand van het boekje ‘Het kindje in de stal’. Ook hebben ze een mooi kerststukje voor thuis gemaakt. Manja van Hengel, manager kinderopvang Hendrik-Ido-Ambacht van PIT: “Peuters zijn van harte welkom op onze christelijk peuterspeelgroep van christelijk kindcentrum De Meander op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur. We hebben zowel reguliere als gesubsidieerde plaatsen en geen wachtlijst. Voor kinderen die extra aandacht nodig hebben vanwege hun taalontwikkeling bieden we de zogenoemde VVE-plaatsen.”

Op christelijke peuterspeelgroep De Meander zorgen ervaren pedagogisch medewerkers voor een veilige en uitdagende omgeving. “Bij ons kunnen de peuters volop spelen en zo in hun eigen tempo emotionele stabiliteit ontwikkelen en hun eigen persoonlijkheid maximaal ontplooien. Voor ons is ieder kind uniek, met eigen talenten. We kijken wat nodig is om die talenten spelenderwijs te kunnen ontplooien. We gebruiken hierbij de methode Puk & Ko waarmee de eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen, motoriek en sociale vaardigheden aan bod komen. Zo begeleiden wij peuters op een speelse manier naar een kansrijke toekomst.”

Deel dit bericht met je vrienden!