woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

UVV-vrijwilliger aan het woord: Schilderlerares Svetlana

11 december 2015

HENDRIK IDO AMBACHT - Van oorsprong komt Svetlana Miseva uit Macedonië, inmiddels woont zij al heel lang in Nederland.

In 2009 ontving zij een koninklijke onderscheiding voor 35 jaar vrijwilligerswerk bij de Joegoslavische vereniging. En al is Svetlana bescheiden over haar rol als vrijwilliger, het lintje draagt zij met trots.

“Voor de UVV geef ik nu al 3 jaar schilderles aan een leuke groep. De cursisten gaan zelf aan de slag, opdrachten geef ik niet dus ze mogen zelf het onderwerp bepalen. Bloemen, stillevens, portretten, landschappen of abstract werk. Met acrylverf of aquarel. Alles kan, ik zorg voor de begeleiding en geef aanwijzingen over bijvoorbeeld het opzetten van een werk, kleurgebruik of perspectief als daarom gevraagd wordt”, vertelt Svetlana.

Al vanaf de basisschool was Svetlana goed in tekenen en schilderen maar na haar studie Bouwkunde koos zij voor een technisch beroep. Zo werkte zij in de bouw en bij de gemeente Rotterdam, onder andere als tekenaar van gewapende betonconstructies. Pas na haar werkzame leven pakte zij het schilderen weer op, en met veel plezier. “De lessen zijn op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de Wielstaete. Het is gezellig en schilderen is een fijne manier om te ontspannen. Het geeft mij een goed gevoel om zo de week te starten, dat merk ik ook aan de deelnemers. En mensen die mee willen doen zijn van harte welkom, er kunnen nog deelnemers bij in onze groep. De lessen zijn geschikt voor iedereen, zowel voor beginners als gevorderden. Leeftijd maakt niet uit en ook voor rolstoelgebruikers hebben we allerlei voorzieningen.” De kosten bedragen slechts 12,50 euro per jaar, de cursisten zorgen zelf voor verf en andere materialen.

Kijk voor meer informatie op de website de UVV afdeling Hendrik-Ido-Ambacht

Tekst: Heleen Verspille
Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie

De Unie Van Vrijwilligers (UVV) is één van de grootste landelijke organisaties die werkzaam zijn in de zorg- en welzijnssector. De lokale afdeling beschikt in Hendrik-Ido-Ambacht over een actieve en enthousiaste groep medewerkers. Graag stellen wij u in deze rubriek aan hen voor.

Lees meer over:

organisatie uvv schilderen cursist
Deel dit bericht met je vrienden!