woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Ingezonden bericht: 'Gemeenteraad van Hendrik Ido Ambacht wordt gedemoniseerd'

9 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Ingezonden bericht: "AUB vindt dat ze gedemoniseerd worden maar is het niet dat de gemeenteraad wordt gedemoniseerd? Als je bij raadsvergaderingen of politieke beschouwing andere partijen op de korrel neemt, omdat die anders denken over o.a. vluchtelingen, ontstaat er een dialoog. Je kunt er op wachten dat andere partijen vragen naar een uitleg als die afwijkt van hun eigen opvatting of standpunt. AUB kan schijnbaar niet omgaan met vragen waarvoor men geen antwoord heeft en besluit om de raadsvergaderingen voorlopig maar niet bij te wonen. Zij voelen zich gedemoniseerd.

Letterlijk is demoniseren het doelbewust negatief afbeelden van een zaak of persoon, met als doel de mening van anderen over het onderwerp te beïnvloeden. Het onderwerp wordt als het ware demonisch voorgesteld. Demoniseren is een vorm van propaganda.

De gemeenteraad wordt nu afgespiegeld als de negatieve factor terwijl AUB onder zijn verantwoordelijkheid probeert uit te komen. Ze hebben zich tijdelijk teruggetrokken. AUB wenst geen dialoog met de gemeenteraad. Elk contact met de plaatselijke politiek wordt vermeden.

Jammer dat AUB de dialoog uit de weg gaat en, vluchtelingen gebruikt om zich te propageren. AUB voelt zich al langere tijd "met de nek aangekeken". Waarom dan de dialoog ontwijken. De dialoog is er naar mijn mening juist voor om zaken te bespreken of men het nu wel of niet met elkaar eens is. Als je A zegt moet je ook B zeggen. AUB heeft het niet zo op dialogen. Bij de vergaderingen van de commissies en Raad is het vaak stil, AUB mengt zich niet in de discussie en laat hun beurt voorbij gaan of herhalen veelal de vragen van de andere fracties.

Raadsleden en Burgerraadsleden komen niet naar de commissie vergaderingen, terwijl de geldelijke vergoeding wel maandelijks wordt bijgeschreven. Als je dan bewust afstand wilt nemen van de politiek, neem dan ook afstand van je maandelijkse vergoeding. Wees eerlijk en duidelijk naar je kiezers en ga staan voor wat je de keizer hebt beloofd. Kiezers van AUB moeten zich realiseren dat er 3 zetels zijn gehaald met gebakken lucht en een face boek actie. Ik hoop dat de kiezers er van doordrongen zijn dat AUB zijn politieke verantwoording ontloopt." Tot zover het ingezonden bericht.

Lees meer over:

aub vergaderinge commissies
Deel dit bericht met je vrienden!