woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

PvdA fractie H.I.Ambacht wil bewaakte fietsenstalling bij W.C de Schoof

3 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het college is van plan om grond bij De Schoof aan projectontwikkelaar Ten Brincke te verkopen. De projectontwikkelaar heeft deze grond nodig om het winkelcentrum te kunnen uitbreiden en versterken. Over die voorgenomen grondverkoop mocht de gemeenteraad wensen en bedenkingen inbrengen.

De PvdA is voor de versterking van dit winkelcentrum. Als we niets doen, zullen de bestaande winkeliers het waarschijnlijk moeilijk gaan krijgen.

Eerder heeft de PvdA al gepleit voor een bewaakte fietsenstalling bij De Schoof en zij heeft dit nu als wens ingebracht ten aanzien van de voorgenomen grondverkoop. Met een goede veilige stalling wordt het aantrekkelijker voor mensen om met de fiets naar De Schoof te gaan. Dat is ook beter voor het milieu. Bovendien komt er zo een eind aan de rommelige situatie van fietsen die her en der bij en in het winkelcentrum worden geplaatst. De PvdA zou graag zien dat de fietsenstalling bemand wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De hele gemeenteraad steunt dit PvdA-idee.

In de Ambachtse raadsvergadering is ook gesproken over de overkapping binnen het gehele winkelcentrum. Nu is bij regenachtig weer de bestaande overkapping onvoldoende en is het slalommen om droog te lopen. De gehele raad ziet graag dat de overkapping uitgebreid wordt. De wethouder zal dit punt aankaarten bij de besprekingen met de projectontwikkelaars.

Hopelijk zien wij dan in 2017 een krachtig en mooi winkelcentrum de Schoof waar het goed toeven is voor het winkelend publiek.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!