zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Voortaan blik en lege drankenkartons bij plastic afval

30 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Per 1 december 2015 kunnen blik en drankenkartons ook in de plastic zak worden weggegooid. Hiervoor worden speciale, dikkere plastic zakken beschikbaar gesteld op de bekende ophaalpunten of te bestellen via HVC.

Afval scheiden
Voor veel mensen is het scheiden van plastic afval al heel gewoon, maar lege drankenkartons en blikafval kunnen nu dus ook gewoon bij elkaar in de plastic zak. Door afval te scheiden kunnen de materialen worden hergebruikt en zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig. Dit is goed voor het milieu. Drankenkartons zijn kartonnen pakken voor bijvoorbeeld vruchtensap, water, wijn, melk, en pastasaus. Bij blik gaat het om drinkblikjes voor frisdrank en bier, siroopflessen, conservenblikken voor soepen, sausen, groenten en fruit en aluminium schaaltjes van levensmiddelen. De materialen worden later gescheiden.

Minder restafval
Blik en drankenkartons bij het plastic afval zorgt voor minder restafval per huishouden. Zo werken we samen aan afval scheiding en een duurzamer Hendrik-Ido-Ambacht.

De exacte inzamelmomenten zijn terug te vinden op de afvalkalender van HVC via inzamelkalender.hvcgroep.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!