woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Conny Valk nieuwe Directeur De Tweestroom

27 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Met ingang van het nieuwe schooljaar heeft christelijke basisschool De Tweestroom een nieuwe directeur: Conny Valk. Zij volgt Koos Recourt op die met pensioen is gegaan.

Na haar studie aan de Dordtse pedagogische academie Merwerode ging Conny Valk direct aan de slag als groepsleerkracht. Ze heeft aan alle groepen lesgegeven, volgde diverse opleidingen en werd intern begeleider, vervolgens bouwcoördinator, daarna adjunct-directeur en directeur van basisschool De Kim in Zwijndrecht. “Waarom ik voor het onderwijs heb gekozen?

Ik wil bezig zijn met de ontwikkeling van kinderen en hen helpen zo goed mogelijk hun talenten te ontdekken en ontplooien met alles wat daaraan een bijdrage kan leveren. Dat heb ik altijd met veel plezier op alle niveaus gedaan. Er is niets leukers dan kinderen in alle opzichten te zien groeien. Daarnaast is het onderwijs altijd in beweging. Leerkrachten zijn daarbij de spil.

Zij werken iedere dag heel hard aan het allerbelangrijkste dat er is: de toekomst van uw kind. Mijn taak is de leerkrachten daarbij te ondersteunen zodat zij hun werk optimaal kunnen doen.”

Goed onderwijs
De nieuwe directeur is onder de indruk van het schoolklimaat van De Tweestroom. “Niet voor niets was de Onderwijsinspectie vol lof over ons onderwijsaanbod, het hoge ambitieniveau van de leerkrachten en de veiligheid die leerlingen iedere dag weer ervaren. Ons doel is het beste uit ieder kind halen. Daarbij vind ik het essentieel dat we samenwerken met de ouders.

Goed onderwijs maken we samen, daar ben ik van overtuigd.” Is het dit jaar een nieuwe directeur, volgend schooljaar krijgt De Tweestroom een nieuw gebouw. “We keren terug naar de Jan Wissenlaan 5. We zijn druk bezig met alle plannen en voorbereidingen voor de nieuwbouw. Waar we ook gevestigd zijn, we zijn en blijven een kleinschalige school met korte lijnen en een hecht team dat enorm betrokken is bij de kinderen.”

CBS De Tweestroom
De Tweestroom is een christelijke basisschool met ruim 200 leerlingen en 20 medewerkers. Samen met De Meander en De Wijngaard maakt De Tweestroom deel uit van Vereniging Christelijk Onderwijs Trhiade. PIT kinderopvang & onderwijs en Trhiade hebben het voornemen in 2016 te fuseren.

Op de foto: Conny Valk: “In het onderwijs werken we iedere dag aan het allerbelangrijkste dat er is: de toekomst van uw kind.”
 

Lees meer over:

onderwijs directeur tweestroom
Deel dit bericht met je vrienden!