woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Drechtsteden fietst voor microfinanciering in Bangladesh

17 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT / PAPENDRECHT – Zaterdag 22 augustus fietst KT-Vision Charity Cycling op de Galibier voor een huizenproject in Bangladesh: Fiets voor een Huis. Zij hebben geld opgehaald, zodat minimaal 8 gezinnen een hypotheek af kunnen sluiten om een huis te bouwen.
Charity Cycling bestaat uit 5 Ambachtse fietsers: Jan van der Giessen, Henri Hafkamp, Jaap-Willem Platschorre, Reinier Platschorre, Marco Rietveld en Jan de Leede uit Papendrecht. Zij worden ondersteund door Adriaan Pons en Edwin Baggerman, beiden ook uit Ambacht.

KT-Vision Charity Cycling
In 2015 is KT-Vision hoofdsponsor van Charity Cycling voor de deelname aan Fiets voor een Huis. Voor Jan van der Giessen - naast fietser ook mede-eigenaar van KT-Vision BV – was het niet moeilijk om te besluiten dit doel te steunen. “Wij nemen als KT-Vision graag onze verantwoordelijkheid door anderen te laten delen in ons succes en onze welvaart. Daarnaast is het voor ons bedrijf heel interessant om ons te verbinden aan een sportief team en zo de vitaliteit van KT-Vision uit te stralen.” KT-Vision is een Ambachts softwarebedrijf, met name gespecialiseerd in Salesforce ontwikkeling en implementatie. Van der Giessen: “Met Salesforce heb je altijd en overal inzicht in de meest actuele gegevens van je bedrijf. Of het nu gaat om klantgegevens, om het aantal verkochte producten of om afspraken, iedereen kan wereldwijd via het web of met de mobiele app zijn gegevens bijwerken die vervolgens voor de hele organisatie direct beschikbaar zijn.”

´Fiets voor een Huis´ op de Galibier
´Fiets voor een Huis´ is een sponsortocht georganiseerd door Wereldfoundation en Woord & Daad, twee organisaties actief in ontwikkelingshulp. Het sponsorgeld van de deelnemers is bedoeld om huizenbouw in Bangladesh mogelijk te maken door middel van microhypotheken. In dit land leven 150 miljoen mensen en moeten 47 miljoen mensen rondkomen van minder dan 1 dollar per dag. Oorzaken van deze armoede zijn onder andere overbevolking en natuurrampen. Jaarlijks heeft Bangladesh te kampen met overstromingen waardoor mensen hun huis kwijt raken. Iedere deelnemer zorgt voor de financiering van minimaal 1 huis. Het doel van Fiets voor een Huis is om dit jaar 500 gezinnen een nieuwe toekomst te geven in een goed stevig huis. De uitdaging die de deelnemers op zich nemen is de beklimming van de Col du Galibier via de Col du Telegraph: 70 km lang en ruim 2100 hoogtemeters. Algemeen beschouwd de zwaarste klim in de Franse Alpen. Sommige renners gaan voor de dubbele beklimming. Een onwaarschijnlijke uitdaging van 140 km fietsen en bijna 4500 hoogtemeters, zeker omdat het binnen de door de organisatie gestelde limiet van ca. 8 uur moet.

Voorbereiding
Vanaf maart dit jaar is KT-Vision Charity Cycling bezig met de voorbereidingen om klaar te zijn voor die dubbele beklimming van de Galibier. Er is veel gefietst. De meeste teamleden hebben dit al jaar ruim 3.000km in de benen. Ook is er veel energie gestoken in het zoeken van sponsors voor op de wielerkleding. Jan de Leede: “We hebben bewust vroeg in het jaar enkele sponsors benaderd, zodat we al maanden in onze fietskleding door de regio konden fietsen en zo maximale bekendheid voor onze sponsors konden realiseren. Het merendeel van de kilometers wordt toch hier in de regio gemaakt. Maximale zichtbaarheid! Ook op onze website www.charitycycling.nl zetten we onze sponsors prominent neer en kunnen particulieren en bedrijven het goede doel eveneens sponsoren.” Ieder teamlid zorgt ook samen met Adriaan Pons dat er een stukje over de sponsors in de nieuwsbrief komt. “De nieuwsbrief wordt nu door bijna 150 mensen gelezen en staat ook op onze website om na te lezen. Het bereik is groot!”, aldus Adriaan.

Henri en Reinier genieten enorm van het fietsen. “Het is mooi om door de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard te fietsen. Maar we gaan ook wel eens naar de Veluwe of in Limburg en België om wat hoogtemeters in de benen te krijgen. Op de fiets krijg je veel mee van je omgeving. Soms is het afzien, maar uiteindelijk toch altijd echt genieten. ” “Ook het fietsen met z’n zessen is enorm gezellig. Je bent gezond en sportief bezig en hebt vaak nog genoeg adem voor een goed gesprek.”, vult Marco aan. Allen benadrukken ze dat het trainen gericht op een tocht aan het eind van het seizoen erg motiverend is. “Zeker als het een goed doel is waar anderen mee geholpen worden. We wilden graag 6 gezinnen helpen en de huidige stand is dat we 8 huizen kunnen laten financieren! De tussenstand van de totaalopbrengst van Fiets voor een Huis 2015 is nu al meer dan EUR 500.000. Prachtig!”

Edwin gaat als begeleider mee naar Frankrijk. “Vorig jaar ben ik als begeleider meegegaan met de ´Cycle for Hope´, ook een fietstocht voor een goed doel. Dit jaar werd ik gevraagd door KT-Vision Charity Cycling voor ‘Fiets voor een Huis’ en ik hoefde niet lang na te denken. Sterker nog, ik neem mijn racefiets ook mee om op donderdag en vrijdag wat kilometers te maken, voordat ik de mannen zaterdag ga helpen. Sinds eind mei ben ik ook een beetje besmet geraakt met het fietsvirus. Een heerlijk sportieve hobby. En eigenlijk ook ontspannen om te doen.”

Nieuwe sponsors
Jaap-Willem hoopt dat de tocht op de Galibier het begin is van jarenlang fietsen voor goede doelen. “Het zou mooi zijn als we dit kunnen continueren. Er zijn nu eenmaal veel mensen op de wereld die hulp nodig hebben en wij zijn nog lang niet uit gefietst. Hopelijk kunnen we onze hobby en de hulp aan anderen blijven combineren. In het najaar zullen we na gaan denken wat we volgend jaar willen doen. We gaan dan ook weer op zoek naar bedrijven die het mooi vinden om een goed doel te ondersteunen en duizenden kilometers en uren zichtbaar te zijn in onze regio!”

Lees meer over:

alblasserwaard fietsen
Deel dit bericht met je vrienden!