woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Slang kruipt uit motorkap tijdens autorit

3 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Een automobiliste uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een flinke slang onder de motorkap van haar auto moeten laten weghalen. Het dier kwam tijdens het rijden ineens tevoorschijn.

De vrouw had de slang zondag al onder de motorkap van haar auto gezien en de politie gebeld. Agenten konden het reptiel niet vinden en verzekerden de vrouw dat het dier waarschijnlijk vanzelf zou verdwijnen, op zoek naar water.

Maandagochtend wilde de vrouw gaan zwemmen bij het Recreatieoord Binnenmaas. Ter hoogte van Heinenoord kroop de slang vanuit de motorkap de voorruit op. Geschrokken zette de vrouw haar wagen langs de kant en waarschuwde de politie.

Een agent heeft de auto naar een autoschadeherstelbedrijf in Oud-Beijerland gereden. Daar werd de dierenambulance Hoeksche Waard erbij gehaald. Nadat er wat lucht onder in de motor werd geblazen, kwam de slang tevoorschijn en kon deze worden gevangen.

Volgens de dierenambulance gaat het om een ongevaarlijke ringslang van ruim een meter lang. Ze hebben het dier maandagmiddag in de natuur ver van de bewoonde wereld vrijgelaten.

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

slang motorkap
Deel dit bericht met je vrienden!