woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

PvdA stelt vragen over jeugdzorg in Hendrik-Ido-Ambacht

3 augustus 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De PvdA-fractie in Hendrik-Ido-Ambacht maakt zich ernstig zorgen over de problemen in de jeugdzorg in Zuid-Holland Zuid. In het nieuws van 27, 28 en 29 juli jongstleden konden we lezen dat kinderen niet de zorg krijgen die ze nodig hebben doordat de jeugdteams niet goed functioneren. De teams zouden kinderen niet goed of te laat doorverwijzen naar de juiste hulp. Daardoor kunnen de problemen escaleren waardoor kinderen uiteindelijk in de crisisopvang terecht komen.

De PvdA heeft het college hier vragen over gesteld. Zij wil weten hoe de situatie in Hendrik-Ido-Ambacht is. De PvdA heeft aan het college gevraagd hoe het Ambachtse Jeugdteam functioneert en hoe het met de wachtlijsten staat.

De PvdA vindt dat het college "alles uit de kast moet trekken" om te voorkomen dat kinderen niet of te laat de hulp krijgen die ze nodig hebben. Als dat betekent dat er meer geld naar jeugdzorg moet, wil de PvdA dat zeker overwegen.

Lees meer over:

PvdA jeugdzorg
Deel dit bericht met je vrienden!