vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht rouwt om de dood van Pim (19)

30 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het is een komen en gaan van verdrietige mensen, deze woensdagavond in het ouderlijk huis van Pim van den Berg in Hendrik-Ido-Ambacht. De 19-jarige jongeman overleed aan de gevolgen van een motor-ongeluk.

Op 16 juli deed Pim mee aan de Van Zon Sprintraces op het circuit van Zolder, in België. Een val in een bocht met zijn motor werd Pim uiteindelijk fataal.

Extra wrang is dat hij meedeed voor het goede doel. Zijn stief-broer Mitchell Bol vertelt hierover: "De moeder van Pim lijdt op dit moment aan kanker", zegt hij zichtbaar aangeslagen. "Wij hebben als raceteam het succes van hun op de Alpe d'Huzes ondersteund, daarbij is een hoop geld opgehaald voor het goede doel."

"Dat is heel positief voor een hoop mensen die behandeld kunnen worden, waar wij graag ons steentje aan willen bijdragen", vervolgt Mitchell. Samen met zijn broer Joerie en stiefbroer Pim vormden zij het Bol Racing Team.

Pim hoopte op podiumplek
Mitchell:"Pim was een hele rustige, maar toch hele gedreven jongen, zeker in de motorsport. Het was zijn lust en zijn leven." Mitchell begon een jaar of acht geleden samen met zijn eigen broer in deze sport, Pim kwam er een jaar later bij.

Deze fatale donderdag leken de vooruitzichten juist gunstig. "Pim had zich heel goed gekwalificeerd voor zijn doen, het was verbazingwekkend hoe ver hij naar voren stond." Hij had zelfs een podiumplek of misschien wel een eerste plaats in gedachten. Maar het liep anders."

Macht over het stuur verloren
"Na zeven ronden is hij bij het insturen van een bocht waarschijnlijk de macht over zichzelf en de motorfiets verloren en daardoor rechtdoor in de grindbak terecht gekomen, met alle gevolgen van dien."

Pim werd op het circuit nog behandeld en is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Daar zijn foto's gemaakt en op basis daarvan werd besloten hem in coma te brengen. Dat heeft uiteindelijk tien dagen geduurd.

Veel medeleven en steun
"Wij kregen zaterdag nog betrekkelijk positief nieuws, het vochtpercentage in zijn hoofd nam af", vertelt Mitchell. Maar zondagochtend om kwart voor acht keerde het tij, toen hij een telefoontje van zijn vader kreeg dat hij naar het ziekenhuis moest komen. "Het gaat niet goed aflopen met je broertje", kreeg hij toen te horen.

Pim is vervolgens overleden en dat maakt veel emoties los in Hendrik-Ido-Ambacht. "Pim heeft veel vrienden in het dorp en dat geeft veel steun, ook aan zijn ouders", vertelt Mitchell. "Het is voor ons een hele fijne gedachte dat veel mensen aan je denken en met je meeleven."

"Nog heel erg onwerkelijk"
Pim van den Berg wordt zaterdag begraven. Op zijn uitvaart wordt het erg druk. "We verwachten zo'n 350 tot 400 mensen en dat is ook een teken voor ons dat er echt veel mensen zijn die met ons meeleven."

Ondanks de condoleance woensdagavond, waar veel jonge vrienden van Pim naar toe kwamen, is het droevige nieuws bij Mitchell nog niet helemaal binnengekomen. "Nee, het is op dit moment nog heel erg onwerkelijk, voor ons allemaal."

Eind aan racingteam
Met het overlijden van Pim komt ook een einde aan het racingteam. "Om eerlijk te zijn, wij stoppen ermee", vertelt Mitchell. "We hebben acht prachtige jaren gehad, de mooiste jaren van mijn leven", zegt hij. Daar komt nu een eind aan. "Ik kan niet beloven dat ik nooit meer op een motor ga stappen, maar voorlopig houd ik het even rustig."

Mocht Mitchell inderdaad weer gaan rijden, dan zal hij daarbij altijd aan zijn omgekomen broer denken: "Nee, Pim zal nooit vergeten worden."

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

ongeluk motorrijder
Deel dit bericht met je vrienden!