vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Bestemmingsplan kerk Zuidwende vastgesteld

28 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op 6 juli heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘ZuidwendeZuid–Kerkgebouw’ vastgesteld. Met deze formele stap komt de realisatie van het kerkgebouw steeds dichterbij.

Beroep
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 23 juli tot en met woensdag 2 september 2015 ter inzage. In deze periode van zes weken kunnen met name de mensen die eerder zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen en eventueel een voorlopige voorziening aanvragen. Zie ook de officiële publicatie elders in dit gemeentenieuws.

In gesprek
Het kerkbestuur van de Gereformeerde Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft een architect ingeschakeld om een ontwerp te maken voor het nieuwe kerkgebouw en het (parkeer)terrein eromheen. Het schetsplan staat op www.h-i-ambacht.nl/kerkzuidwende. De gemeenteraad vindt het erg belangrijk dat het kerkbestuur en omwonenden - voordat deze bouwplannen definitief zijn en het kerkbestuur de omgevingsvergunning aanvraagt - met elkaar in gesprek gaan over de hoogte van de kerktoren, geluidsbelasting, verkeersafhandeling en parkeeropvang op eigen terrein. De raad heeft besloten dat de gemeente gaat helpen om deze gesprekken op gang te brengen.

Lees meer over:

kerk gereformeerd zuidwende
Deel dit bericht met je vrienden!