vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

In gesprek met korfbalvereniging DVS’69

28 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft in de zomerperiode een aantal deelnemers aan de Zomerparkdag geinterviewd. Hieronder het gesprek met de Korfbalvereniging DVS '69.

Wat vinden jullie van de Zomerparkdag?
Karin de Haan, wedstrijdsecretaris van de aspiranten: “Wij waarderen dat de gemeente deze dag organiseert om aandacht te besteden aan vrijwilligers van verenigingen. Op zo’n dag voel je de verbroedering met andere verenigingen. We helpen elkaar met het aankleden van de kraam en er heerst altijd een goede sfeer die merkbaar is voor de bezoeker. De Zomerparkdag helpt ons natuurlijk ook om als vereniging meer bekendheid te krijgen en het maatschappelijk belang ervan voor het voetlicht te brengen. Want een vereniging heeft absoluut een maatschappelijk belang. Een vaak gehoorde zin van ouders is: “Door de korfbalvereniging weet je waar je kind de hele dag rondhangt.”

Op welke manier zetten jullie de vrijwilligers van de korfbalvereniging in het zonnetje?
“Week in, week uit staan vrijwilligers klaar om DVS‘69 draaiende te houden. Het bestuur is er zich goed van bewust dat er veel gevraagd wordt van de leden. Gelukkig is de groep vrijwilligers binnen DVS’69 verhoudingsgewijs groot en we merken dat vrijwilligers zich met plezier inzetten. Het seizoen sluiten we gezellig af met een activiteit en traditionele barbecue. Vrijwilligers worden dan in het zonnetje gezet.”

Hoe gaan jullie je presenteren op de Zomerparkdag?
Karin vertelt dat de DVS’69 kraam natuurlijk mooi wordt aangekleed. “Om de sport goed te presenteren, zijn er altijd DVS-ers in tenue aan het korfballen op het naastgelegen grasveldje of voor de sporthal. Om 12.30 uur is er een demonstratie. Kom vooral kijken en word uitgedaagd om een bal in de korf te ‘schieten’!”

Waarom is korfballen bij DVS’69 zo leuk?
“Korfballen is teamsport. Je hebt elkaar nodig om letterlijk en figuurlijk tot een doel te komen. Bij DVS’69 leeft een gevoel van verbondenheid. Overwinningen worden gevierd en verlies wordt met elkaar verwerkt. We zijn trots op de promotie van het eerste team naar de eerste klasse. Nooit eerder speelde DVS op dit niveau.” Karin besluit: “Korfballen bij DVS’69 betekent kiezen voor een gezellige vereniging die elke sporter op zijn eigen niveau laat korfballen. Zowel de competitief ingestelde sporter als de recreant zijn van harte welkom!”.

Lees meer over:

vrijwilligers korfbal dvs'69
Deel dit bericht met je vrienden!