vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

In tien dagen 2064 bezoekertjes in de Speelfabriek

27 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Nog nooit was het zo druk in de Speelfabriek in Hendrik-Ido-Ambacht. In 10 dagen tijd hebben 2064 kinderen genoten van een compleet nieuw knutselprogramma en waren er vele extra activiteiten. Normaal is stichting Vrij spel al heel blij als dergelijke aantallen gehaald worden in 3 weken tijd. De afgelopen jaren was er al wel een duidelijke stijging zichtbaar in het aantal bezoekers, maar niet zo extreem als dit jaar.

Natuurlijk heeft het weer meegespeeld, maar de Speelfabriek is ondertussen ook bekend geworden in de gehele regio. Alle beschikbare ruimte in Dock-03 was hard nodig. Als het regent kunnen er nu zo’n 250 kinderen in Dock-03 terecht voor knutsel- en spelactiviteiten. Gelukkig was het weer met name in de tweede week beter en konden ook buiten spelen op het grote afgesloten terrein naast Dock-03.

Veel meer bezoekertjes betekent dat er meer vrijwilligers nodig zijn en dat er veel meer materiaal verbruikt wordt. Dagelijks zijn er u 20 vrijwilligers ingezet en samen hebben zij de kinderen een hele leuke vakantiebesteding geboden. Er moet ook weer veel materiaal aangeschaft worden. Vrij spel is al heel blij met de kleine donaties die zij in haar fooienpot aantrof en kan iedere bijdrage heel goed gebruiken. Mocht u stichting Vrij Spel willen steunen, dan kan dit door een donatie over te maken op NL98INGB0006837726.

Vanaf 10 augustus is de speelfabriek weer open en wordt weer een volledig knutselprogramma geboden, maar zijn er ook vele extra activiteiten. Zo komt de politie, een ballonartiest en wordt een bungee-trampoline geplaatst. Het gehele programma staat op www.speelfabriek.tk.

Via de website en de facebookpagina www.facebook.com/stichtingVrijSpel kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en heeft u toegang tot foto’s en filmpjes van de activiteiten.

Lees meer over:

speelfabriek vrij spel dock-03
Deel dit bericht met je vrienden!